Bebek hitovima raspjevao Banjalučane

Aleksandra Glišić
Bebek hitovima raspjevao Banjalučane

"Oprosti mi što te volim, Bog me kaznio, dao mi je da te vidim, pa te uzeo", pjevala je uglas publika u Banjaluci na koncertu Željka Bebeka i banjalučkih i varaždinskih tamburaških orkestara.

Zvijezda muzičke scene bivše Jugoslavije Bebek je nastupio u subotu uveče na tvrđavi Kastel, a brojna publika je dokazala koliko voli njegove pjesme, ali i one koje su nastale dok je bio član kultnog benda "Bijelo dugme".

Pravi muzički vremeplov, sastavljen od hitova kao što su "Kad bih bio bijelo dugme", "Sanjao sam noćas da te nemam", "Selma", "Ima neka tajna veza", podigao je na noge one koje su slušali Bebeka na početku karijere, ali i mlađe generacije, koje nisu bile rođene u to vrijeme.

Isto oduševljenje izazvale su i Bebekove pjesme "Sinoć sam pola kafane popio", "Da je sreće bilo", "Šta je meni ovo trebalo", "Tijana", "Žuta ruža s Dunava", "Laku noć, svirači".

- Napravio sam ovaj koncept u saradnji sa dirigentima ova dva divna orkestra, mojim prijateljima i smatrao sam i da u Banjaluci, kao i u Zagrebu, Novom Sadu, Torontu publika ima pravo da čuje ono što je odabrano sa njihove strane. Zato izvodim kompozicije iz vremena kada sam bio solista, ali i najnovije pjesme sa CD-a koji je nedavno objavljen - rekao je Bebek.

Ideja je, kaže, potekla od producenta za tradicijsku kulturu iz Varaždina Tibora Buna.

- Čuli smo se i dogovorili da budem gost na jednom njihovom koncertu. Napravili smo sjajan koncert i shvatili da ne treba da budem ja njima gost, kao ni oni meni, već da radimo zajedno. Pjevanje uz tamburu probao sam na Tamburica festu u Novom Sadu. Na toj manifestaciji upoznao sam predsjednika banjalučkog Gradskog tamburaškog orkestra Spomenka Guzijana - ispričao je Bebek.

Na banjalučkoj sceni otpjevao je 40 godina karijere u kojoj je snimio brojne duete, a među njima posebno izdvaja duet sa Oliverom Dragojevićem "Ako voliš ovu ženu".

- Ta pjesma je nešto posebno. Nakon nje, više nemam potrebu da snimam duete - kazao je Bebek.

Uz "Bebek bend" pred banjalučkom publikom nastupio je tamburaški orkestar, koji je činilo oko 70 svirača iz Varaždin i Banjaluke.

Dirigovali su dirigent tamburaškog orkestra iz Varaždina Tibor Bun i umjetnički rukovodilac i dirigent Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka Zlatan Mirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana