Bare i Majke sa šest Porina pomeli konkurenciju

Agencije, net.hr
Bare i Majke sa šest Porina pomeli konkurenciju

Rijeka - Unatoč pesimističnim prognozama Gorana Bareta, ipak je to bila njegova veče. S osvojenih šest Porina od jedanaest za koliko su Bare i Majke bili nominovani s albumom “Teške boje” najveći su pobjednici 19. dodjele hrvatske diskografske nagrade Porin u subotu održane u Rijeci.

Prvog Porina Goran Bare i Majke dobili su za hit godine, koji je izabrala publika, za pjesmu “Teške boje”, a uslijedile su nagrade za najbolji rok album, najbolju izvođenje grupe s vokalom, najbolji aranžman, najbolji video, a trijumfalnu veče zaokružili su Porinom za pjesmu godine.

“Jako sam ponosan jer smo album napravili bez sponzora, s vlastitim novcem i trudom”, zahvalio je Bare. Članovi benda prisjetili su se da su, kada su doznali za jedanaest nominacija, mislili da će u Rijeci biti najveći luzeri.

Slavio je i Masimo Savić koji je pobijedio u četiri kategorije od devet u koliko ih je bio nominovan. Porina je osvojio za najbolji muški vokal za pjesmu “Iz jednog pogleda”, najbolji pop album, najbolju produkciju i najbolji snimak za album “Dodirni me slučajno”.

“Stvarno sam sretan kad kolege prepoznaju da smo ozbiljno radili. Odlučio sam da predivni ljudi rade sa mnom i to se pokazalo jako dobrim” izjavio je Masimo.

'Samo dva' Porina za TBF

Iako su kući odnijeli Porina za album godine “Pistaccio Metallac” TBF-ovci su najveći gubitnici ovogodišnje dodjele. Nominovani su bili u deset kategorija, a pobijedili samo u dvije. Uz album godine, pobjedu su odnijeli i u kategoriji najbolji klupski album.

Tamara Obrovac za pjesmu “Titanic/ Tango i ča ča ča” najbolji je ženski vokal, dok su grupa Vatra i Damir Urban s pjesmom “Tremolo” osvojili Porina za vokalnu saradnju godine. Urban je osvojio i nagradu za Najbolji alternativni album za “Urban&Hauser”, saradnju sa Stjepanom Hauserom iz 2Cellosa.

Miši Kovaču Porin za životno djelo

Miši Kovaču, grupi Time i kompozitoru Stjepanu Mihaljinecu uručeni su Porini za životno djelo, a Mišo je priznanje proslavio otpjevavši svoj hit “Noćas ćemo zemlji ko materi reći”. Na pozornici riječke dvorane Zamet nastupili su i Bare i Majke, Žak Houdek, Vatra i Urban, Tamara Obrovac, Nina Badrić, Opća opasnost, Psihomodo Pop, TBF, klapa Kambi i Masimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana