Banjalučki bend Charna objavio singl Vrati me VIDEO

Aleksandra Glišić
Banjalučki bend Charna objavio singl Vrati me VIDEO

Banjalučki bend "Charna" objavio je singl i video-spot za pjesmu "Vrati me", koja je posveta njihovom preminulom gitaristi Zlatku Zlaji Mušiću.

Pjesma je nastala još 2013. godine kada je ovaj bend aktivno svirao i svoj autorski rad predstavljao publici na muzičkim festivalima. Autor muzike i teksta za numeru "Vrati me" bio je upravo Zlatko Mušić, a članovi benda ističu da su se odlučili da snime ovu pjesmu upravo njemu u čast.

- Naša ideja je bila da pokušamo na ovaj način da otrgnemo iz kandži zaborava umjetnost koju je Zlatko stvarao - kaže pjevač benda David Jojić.

Dodaje da su u snimanju učestvovali mnogi banjalučki muzičari koji su svojim radom, idejama i vremenom doprinijeli da ova pjesma bude konačno objavljena.

- Lista ljudi koji su učestvovali u snimanju Zlajine pjesme je ogromna. Bio sam jako srećan kada su svi muzičari rado prihvatili da budu dio ovog projekta. Veliku zahvalnost dugujem Draganu Moconji iz benda "Tupas mene" i Srđanu Lakiću iz sastava "Voodoo Mojo" i "Benefit", koji su odsvirali gitarske dionice koje je Zlaja osmislio - istakao je Jojić.

Frontmen dodaje da su, osim Moconje i Lakića, na snimanju pjesme učestvovali i Boris Šarić, članovi benda "Loryen", Bojan Katalina, Draženko Kopuz i mnogi drugi banjalučki muzičari koji su svojim znanjem, opremom i vremenom omogućili da "Charna" objavi singl posvete svom gitaristi.

- Za studijski snimak je zaslužan banjalučki producent i tonac Marko Tica, koji je bez razmišljanja prihvatio da snimi ovu numeru za Zlatka, dok su za video-spot bili zaduženi Saša Savičić i Vedran Ševčuk Alf - kaže Jojić.

Spot za numeru "Vrati me" snimljen je u banjalučkom "Šamrok pabu" i na nekoliko lokacija u gradu na Vrbasu. Osim muzike, Zlatko Mušić se uspješno bavio slikarstvom, a omiljene teme su mu bile upravo ulice Banjaluke, zbog čega se bend i odlučio da u spotu prikaže banjalučke ulice. Tematika spota je sjećanje na vrijeme kada je bend radio, svirao i putovao.

- Iskoristili smo fotografije iz naše arhive na kojima se nalazi naš gitarista. Takođe, u spot smo ubacili i nekoliko snimaka sa naših putovanja i turneja. U spotu se pojavljuje i Zlatkova supruga Jovana Jankovski-Mušić, koja na kraju videa preuzima kutiju sa uspomenama na našeg gitaristu - priča Jojić, dodajući da je njegova želja da se "Charna" nakon ovog video-spota ne ugasi.

Postoji, kaže, još nekoliko pjesama koje je Zlaja napisao, a koje takođe nisu snimljene.

- Pokušaćemo da u narednom periodu objavimo ostale pjesme i na taj način predstavimo njegovu zaostavštinu široj javnosti - najavio je Jojić.

Osim Davida Jojića, članovi benda su i basista Darko Karać i bubnjar Nemanja Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana