Бањалучки бенд Charna објавио сингл Врати ме VIDEO

Александра Глишић
Бањалучки бенд Charna објавио сингл Врати ме VIDEO

Бањалучки бенд "Charna" објавио је сингл и видео-спот за пјесму "Врати ме", која је посвета њиховом преминулом гитаристи Златку Злаји Мушићу.

Пјесма је настала још 2013. године када је овај бенд активно свирао и свој ауторски рад представљао публици на музичким фестивалима. Аутор музике и текста за нумеру "Врати ме" био је управо Златко Мушић, а чланови бенда истичу да су се одлучили да сниме ову пјесму управо њему у част.

- Наша идеја је била да покушамо на овај начин да отргнемо из канџи заборава умјетност коју је Златко стварао - каже пјевач бенда Давид Јојић.

Додаје да су у снимању учествовали многи бањалучки музичари који су својим радом, идејама и временом допринијели да ова пјесма буде коначно објављена.

- Листа људи који су учествовали у снимању Злајине пјесме је огромна. Био сам јако срећан када су сви музичари радо прихватили да буду дио овог пројекта. Велику захвалност дугујем Драгану Моцоњи из бенда "Тупас мене" и Срђану Лакићу из састава "Voodoo Mojo" и "Бенефит", који су одсвирали гитарске дионице које је Злаја осмислио - истакао је Јојић.

Фронтмен додаје да су, осим Моцоње и Лакића, на снимању пјесме учествовали и Борис Шарић, чланови бенда "Loryen", Бојан Каталина, Драженко Копуз и многи други бањалучки музичари који су својим знањем, опремом и временом омогућили да "Charna" објави сингл посвете свом гитаристи.

- За студијски снимак је заслужан бањалучки продуцент и тонац Марко Тица, који је без размишљања прихватио да сними ову нумеру за Златка, док су за видео-спот били задужени Саша Савичић и Ведран Шевчук Алф - каже Јојић.

Спот за нумеру "Врати ме" снимљен је у бањалучком "Шамрок пабу" и на неколико локација у граду на Врбасу. Осим музике, Златко Мушић се успјешно бавио сликарством, а омиљене теме су му биле управо улице Бањалуке, због чега се бенд и одлучио да у споту прикаже бањалучке улице. Тематика спота је сјећање на вријеме када је бенд радио, свирао и путовао.

- Искористили смо фотографије из наше архиве на којима се налази наш гитариста. Такође, у спот смо убацили и неколико снимака са наших путовања и турнеја. У споту се појављује и Златкова супруга Јована Јанковски-Мушић, која на крају видеа преузима кутију са успоменама на нашег гитаристу - прича Јојић, додајући да је његова жеља да се "Charna" након овог видео-спота не угаси.

Постоји, каже, још неколико пјесама које је Злаја написао, а које такође нису снимљене.

- Покушаћемо да у наредном периоду објавимо остале пјесме и на тај начин представимо његову заоставштину широј јавности - најавио је Јојић.

Осим Давида Јојића, чланови бенда су и басиста Дарко Караћ и бубњар Немања Гојковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана