Бањалучани се читуљом опростили од Флинта

С.С. НН
Бањалучани се читуљом опростили од Флинта

У изадњу “Гласа Српске” данас је међу читуљама и поменима, објављена и читуља посвећена фронтмену британског електро-бенда Продиџи Киту Флинту.

У читуљи уз његову слику стоји и текст “Посљедњи поздрав краљу електромузике, да нас дочекаш са још бољом музиком”.

Опроштајну поруку потписали су Вука и другари са Мејдана.

Фронтмен Продиџија у понедјељак је пронађен мртав у свом стану у Есексу. Остали чланови бенда касније у понедјељак су, на свом профилу на Инстаграму, објавили да је Флинт извршио самоубиство.

Кит Чарлс Флинт рођен је 17. септембра 1969. у Есексу, на истоку Енглеске. Одрастао је у не баш срећној породици. Када га је отац избацио из куће, отишао је у Израел, гдје је неко вријеме радио као трговац.

Крајем осамдесетих, упознао је ди-џеја Лијама Хаулета, да би потом он и Лирој Торнхил наступали са Хаулетом као играчи.

Пјевач је постао у хит синглу “Firestarter”, а потом и у хиту “Breathe”, који су издати 1996. Занимљиво је да је пјесма “Breathe”, прије него што је званично објављена, први пут изведена 1995. на концерту у Хали Пионир. Од слиједеће, 1997. године, и албума “The Fat of the Land”, наступао је као главни вокал бенда.

Важио је за најгласнијег члана Продиџија, али и најфинијег. Бенд му је, како је једном приликом рекао, помогао да изабере шта ће да ради, с обзиром на то да су му оцјене у школи биле лоше а да није желио да се уклапа у разне калупе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана