“BL Rising” uzdigao andergraund zvuk

Milanka Mitrić
“BL Rising” uzdigao andergraund zvuk

Banjaluka - Mračna, zadimljena atmosfera prostorije prepune ljudi koje je okupila muzika, popraćena glasnim pjevanjem prisutnih i mnoštvom energije koja se rasula na sve strane, razdrmala je i uzdigla sve koji su ove godine odlučili da se prepuste andergraund muzici na “BL Risingu”.

Drugi “BL Rising” je tokom vikenda održan u banjalučkom “Siti pabu”. Prisutni su imali priliku da čuju osam bendova. Svojom raznovrsnošću “BL Rising” istinski je uzdigao andergraund zvuk i ponudio spektakularan doživljaj te novu dimenziju svirke uživo u zatvorenom prostoru, u koji jedva da je stala sva publika koja je došla (sa svih strana) da čuje nešto po svom ukusu. A bilo je tu muzike za različite ukuse. Neko je došao da čuje bendove koje već voli, neko da se upozna sa bendovima koje tek treba da zavoli, ali jedno je sigurno, svi su uživali i svi su tokom obje večeri pronašli nešto za sebe, zbog čega će sigurno poželjeti da se vrate naredni put.

Glavna imena drugog “BL Rising” bili su hardkor bend “Dick is Dead” iz Doboja, koji je nastupio prve večeri festivala, i spid/treš metal bend “Bombarder” iz Sarajeva i Beograda koji je razdrmao publiku druge večeri.

Čast da otvori ovogodišnju smotru andergraund muzike pripala je hip-hop sastavu “Grin Bulz” iz Banjaluke koji je bi­o zaslužan za malo opušteniji uvod u veče. To je bilo sasvim dovoljna podloga za alternativni metal bend “Reluctant” iz Tuzle koji je nešto drugačijim notama uveo publiku u novu dimenziju večeri, i u nastup hedlajnera, već poznatog imena andergraund scene - “Dick is Dead”.  

Za kraj ostavljen je zvuk “Degeneka”, nuklearnog treš metal benda iz Banjaluke, koji je teškim notama zatvorio prvo veče.

Drugo veče “BL Rising” otvorio je nastup banjalučkog treš metal benda “Cornix”, čija muzika je publiku odlično uvela u nezaboravne note treš/det metal benda “Futurephobia” (Sanski Most/Prijedor/Banjaluka), koji je nastupio nakon njega.

Nastup hedlajnera “Bombardera” je bio prava poslastica za sve ljubitelje ovog žanra i ovog sastava te jedinstvena prilika za mnoge da čuju omiljeni bend uživo ili da ga tek otkriju. Na kraju večeri “Doom Man” je drugačijim, eksperimentalnim zvukom zatvorio ovogodišnji “BL Rising”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana