B. B. Kinga otrovali saradnici?

Agencije
B. B. Kinga otrovali saradnici?

Njujork - Dvije nasljednice nedavno preminulog legendarnog bluz gitariste B. B. Kinga koje su bile najotvorenije u opisima posljednjih dana velikog muzičara optužile su juče Kingove najbliže saradnike da su ga otrovali.

Zvaničnici u američkoj saveznoj državi Nevadi potvrdili su da će biti pokrenuta istraga zbog sumnji na ubistvo muzičara.

Kćerke Karen Vilijams i Peti King navode u dokumentu koji je njihov advokat stavio na uvid medijima da su Kingov menadžer Lavern Toni i lični asistent Majron Džonson ubili njihovog oca.

Sudski patolog "Klark Kaunti" bolnice Džon Fjudenberg izjavio je da je autopsija Kingovog balsamovanog tijela obavljena u ponedjeljak i da će se na rezultate testova čekati do osam sedmica.

Poručnik lasvegaske policije Rej Stajber potvrdio je da detektivi iz odsjeka za ubistva vrše istragu o ovom pitanju. King je preminuo 14. maja u Las Vegasu u svom domu.

Toni i Džonson odbili su da komentarišu tvrdnje Kingovih kćerki.

Sudski patolog je rekao da je Kingovo tijelo vraćeno u mrtvačnicu i da istraga neće poremetiti planirane komemorativne svečanosti koje bi trebalo da budu održane u Memfisu, Tenesi i Indijanoli, Misisipi.

Počasna komemoracija zaslužnom muzičaru biće održana 27. maja u nezvaničnoj prestonici delte Misisipija Memfisu, Tenesi, pa će potom Kingovo tijelo biti prebačeno u grad u kom je odrastao, Indijanolu, Misisipi.

Marš pored tijela biće omogućen 29. maja u Muzeju "B. B. King" u Indijanoli, dok će crkveni ispraćaj biti narednog dana u obližnjoj baptističkoj crkvi Bel grouv.

Muzičar, koji je osim slave i široke prihvaćenosti u karijeri zadobio 15 priznanja "Gremi", biće sahranjen u muzeju koji nosi njegovo ime, u Indijanoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana