Андрија Вујевић (Војко В) за “Глас Српске”: Публика брзо нањуши кад се неко представља лажно VIDEO

Данко Кузмановић
Андрија Вујевић (Војко В) за “Глас Српске”: Публика брзо нањуши кад се неко представља лажно VIDEO

Нисам очекивао да ће ми спотови постати толико популарни, али сам уложио све да постану. Испочетка ме бринула та визуална компонента свега јер нисам знао да ли ће људима бити занимљиво оно шта виде, али срећом био сам повезан са талентованим људима.

Казао је ово у разговору за “Глас Српске” Андрија Вујевић, познатији као Војко Врућина (Војко В.), некадашњи члан састава “Дјечаци”.

Он ће 28. јуна наступити на “Бањалучким данима музике”, који ће бити одржани на тврђави Кастел од 27. до 29. јуна, али и на “Нектар ОК фесту”, који ће бити одржан од 12. до 14. јула на Тјентишту. 

ГЛАС: Шта један извођач треба да зна да би савладао јаз између публике и себе?

ВУЈЕВИЋ: Ништа, треба се опустити и бити свој. Мислим да публика брзо нањуши кад се неко представља онакав какав није или кад претјерано подилази гомили.

ГЛАС: Како гледате на нову генерацију младих музичара у хип-хопу на Балкану?

ВУЈЕВИЋ: Већином су забавни. Опште стање је пуно занимљивије и динамичније него прије десетак година кад смо избацили први албум “Дјечака”. Јако млади људи се баве продукцијом и стварно добро то раде, нисам чуо баш лош бит годинама.

ГЛАС: Какво је Ваше мишљење о трепу који доминира тренутно?

ВУЈЕВИЋ: Треп доминира већ неко вријеме и велики постотак тога ми је квалитетан. Смета ми једино што сви у посљедње вријеме превише пјевуше, можда фали мало тврдоће.

ГЛАС: Недавно сте казали како Вам је битнија музика од стихова, да ли се Ваше мишљење промијенило?

ВУЈЕВИЋ: Није. Људи, ако им се свиђају стихови, ни не схватају да је то врло вјероватно због ритмичности и музикалности текста. Мислим да у цијелом албуму нисам рекао апсолутно ништа паметно у поетском смислу, али је све скупа добро сложено, па људи можда имају утисак да слушају нешто добро.

ГЛАС: Шта Вас више забавља, наступи или стварање нових пјесама?

ВУЈЕВИЋ: Прије нисам уопште волио наступати, али ми је посљедњих година, након безброј концерата, то све скупа доста сјело. Могу рећи да уживам да будем на позорници. Свеједно, наступање није ни близу стварања нечег новог.

 “ОК фест”

 

ГЛАС: Како Вам се допада идеја и амбијент у коме се одвија “ОК фест” и шта публика може да очекује?

ВУЈЕВИЋ: Били смо једном са “Дјечацима” и било је неочекивано добро, с обзиром на то да смо дошли скроз неприпремљени. Публика може очекивати К.О.Н.Ц.Е.Р.Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана