Андреј Пуцаревић и Арсен Чаркић наступају у Банском двору: Љубав почиње у Бањалуци

Данко Кузмановић
Андреј Пуцаревић и Арсен Чаркић наступају у Банском двору: Љубав почиње у Бањалуци

Бањалука - Познати поп-рок пјевач Андреј Пуцаревић ће уз клавирску пратњу бањалучког пијанисте Арсена Чаркића одржати концерт “Тамо гдје љубав почиње” у четвртак, у концертној дворани Банског двора Културног центра. Предвиђено је да наступ почне у 20 часова.

Андреј Пуцаревић је пјевач рока, попа и забавне музике чији је животни и музички пут започео у Бањалуци. Андреј се врло рано почео бавити музиком, а прве наступе у популарним бањалучким локалима имао је са непуних 15 година.

Своју соло каријеру започео је 1996. године, са пјесмом “Као да је јуче било”, на тада популарном Видовданском фестивалу у Бањалуци, у чијем жирију се, између осталих, налазио и познати београдски композитор Корнелије Ковач, који је том приликом запазио Пуцаревићев таленат, те му понудио сарадњу у Београду. На Видовданском фестивалу Андреј је освојио прво мјесто за награду публике и награду за интерпретацију.

На концерту у Банском двору Пуцаревића ће на клавиру пратити пијаниста Арсен Чаркић, који је проговорио о познанству са пјевачем.

- Андреј је пјевао код мене у црквеном хору када је тек почињао да пјева, а онда су га одвели неки други животни и музички правци. Он је заиста талентован пјевач и један је од наших, бањалучких, првих поп-рок пјевача послије рата. Његов животни пут је као и животни пут Бањалуке - казао је Чаркић.

Крајем 2001. године Пуцаревић је издао свој први албум “Андреј” за тада активну издавачку кућу у склопу НТВ-а (Независна радио-телевизија). На промоцији албума, која је одржана у популарном бањалучком клубу “Кајак”, присуствовали су Романа Панић, Оливер Стоиљковић, Иван Гавриловић, Амир Казић Лео и Санди Ценов.

Оно по чему је Пуцаревић препознатљив је, како је рекао Чаркић, то што увијек на наступима даје све од себе.

- Оно што је мени интересантно код њега је то да на било којем наступу пјева као да му је посљедњи у животу. То људи заиста осјете. Он то ради све из срца - рекао је Чаркић.

Пуцаревић тренутно ради и снима материјал за нови албум, а његови наступи су и даље запажени и тражени, како у БиХ тако и у земљама Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана