Andrej Pucarević i Arsen Čarkić: Ako nema emocija, nema ni umjetnosti

Danko Kuzmanović
Andrej Pucarević i Arsen Čarkić: Ako nema emocija, nema ni umjetnosti

Banjaluka - Koncert Andreja Pucarevića i Arsena Čarkića “Tamo gdje ljubav počinje” koji je održan u Banskom dvoru Kulturnom centru otvorila je “Tajna vještina” Zlatana Stipišića Džibonija, nakon čega je koncert geografski išao od mora ka sjeveru.

Pucarević je za “Glas Srpske” kazao da su pokušali da obuhvate cijeli region, i najljepše ljubavne pjesme.

- Pokušali smo obuhvatiti cijeli region, sa najljepšim mogućim ljubavnim pjesmama koje koje su ikada snimljene kod nas. Izveo sam nekoliko kavera, i nekoliko mojih pjesama. Za svakoga ponešto, nadam se - kazao je Pucarević.

A pitanje “Gdje ljubav počinje”, kako se ovaj koncert i zove, Pucarević je rekao - u srcu.

- Ljubav počinje svima u srcu, svima koji imaju imalo čovjeka u sebi u ovom vremenu. Mi smo pokušali da ljude kroz pjesme, koje su prije tako pravljene, dovedemo do najdubljih ljudskih emocija, i da ih podsjetimo da je ljubav jedini smisao u ovom prolaznom životu - rekao je Pucarević.

Njegov rad prate emocije, koje su prisutne u svakom trenutku na sceni.

- To je to, ako emocije nema, sve gubi smisao. Ako nema emocija, i ako je to nešto na silu onda to nije umjetnost, to je onda biznis, posao - kako ćemo prevariti ljude, kako ćemo im podvaliti nešto. Ako je čista emocija, to se vidi - istakao je Pucarević.

Pucarević je naglasio da se mnogo stvari promijenilo od vremena kada je počinjao do danas.

- Promijenilo se dosta stvari. Promijenilo se i to što danas snima i pjeva ko god sebi može omogućiti studio, a svi mogu omogućiti studio u kući. Svi imaju pristup internetu i svijet na dlanu. Svi mogu plasirati svoj proizvod sada. To je ogromna promjena. Kada sam ja počinjao nije bilo interneta i “Jutjuba”. Bili su festivali kojih danas nema - objasnio je Pucarević.

Pucarević smatra da postoji pad kvaliteta u muzici u posljednjih nekoliko godina.

- Ne volim da kudim kolege, ali ja bih volio da danas čujem pjesmu koja će mene natjerati da je ponovo pustim, i da vraćam pojedine momente u njoj. Meni to strašno nedostaje. To se nije desilo sedam-osam godina. Nema više ni izvođača za koje bih mogao reći da jedva čekam njihov album. Sve je postalo na silu - naveo je Pucarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana