Amigo, Rosenberg trio i Stefanovski u Beogradu

Agencije
Amigo, Rosenberg trio i Stefanovski u Beogradu

Kralj flamenka Visente Amigo, slavni Rosenberg trio, gitaristi Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić nastupiće u okviru programa predstojećeg jubilarnog 20. Gitar art festivala, koji će u Beogradu biti održan od 12. do 17. marta.

Direktor festivala Boško Radojković rekao je da veliku novinu u odnosu na prethodna izdanja festivala predstavlja promjena mjesta održavanja koncerata.

- Prvi put programe festivala pozicioniramo u “Kombank dvorani”, gde će, osim koncerata, biti održane i specijalne majstorske radionice na kojima će biti održano oko 500 časova - najavio je Radojković i dodao da će ulaznice za festival biti u prodaji od 18. januara.

- Publika će imati prilike da uživa u koncertima koje smo podelili u dve strukture. Imamo program posvećen klasičnoj gitari i drugi program u kojem će se smenjivati muzički žanrovi u kojima je takođe jedan od dominantnih instrumenata upravo gitara - kazao je Radojković.

Na otvaranju festivala 12. marta u “Kombank dvorani”, prema njegovim riječima, nastupa nesumnjivi “broj 1” u svijetu flamenko gitare, španski virtuoz Visente Amigo.

- On je naslednik slavnog Paka de Lusije. Amigo dolazi u Beograd sa celim svojim ansamblom i beogradsku publiku očekuje koncert na nivou najznačajnijih svetskih produkcija tog tipa - rekao je Radojković.

Direktor festivala najavljuje i nastup slavnog Rosenberg trija.

- Reč je o najznačajnijem svetskom džez-sving triju. Oni su naslednici čuvenog Đanga Rajnharda. Ljubimci ovdašnje publike vraćaju se u Beograd 13. marta, gde će u “Kombank dvorani” prirediti jedinstven muzički događaj - izjavio je Radojković.

Naravno, sve to ne bi bilo to da na festivalu ne nastupe i “klasici” Gitar art festivala - Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić.

Cijenjeni gitaristi će 16. marta u “Kombank dvorani” predstaviti projekat “Kruševo 2”. Ljubitelji gitare se sjećaju čuvenog albuma “Kruševo”, koji je izašao prije skoro 30 godina.

Iz programa posvećenog klasičnoj gitari Radojković izdvaja završno veče Gitar art festivala kada će na sceni Kolarca 17. marta biti veče posvećeno slavnom kompozitoru Hoakinu Rodrigu. Mladi gitaristi će uz Vojvođanski simfonisjki orkestar izvesti njegova tri najpoznatija koncerta za gitaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana