Амиго, Росенберг трио и Стефановски у Београду

Агенције
Амиго, Росенберг трио и Стефановски у Београду

Краљ фламенка Висенте Амиго, славни Росенберг трио, гитаристи Влатко Стефановски и Мирослав Тадић наступиће у оквиру програма предстојећег јубиларног 20. Гитар арт фестивала, који ће у Београду бити одржан од 12. до 17. марта.

Директор фестивала Бошко Радојковић рекао је да велику новину у односу на претходна издања фестивала представља промјена мјеста одржавања концерата.

- Први пут програме фестивала позиционирамо у “Комбанк дворани”, где ће, осим концерата, бити одржане и специјалне мајсторске радионице на којима ће бити одржано око 500 часова - најавио је Радојковић и додао да ће улазнице за фестивал бити у продаји од 18. јануара.

- Публика ће имати прилике да ужива у концертима које смо поделили у две структуре. Имамо програм посвећен класичној гитари и други програм у којем ће се смењивати музички жанрови у којима је такође један од доминантних инструмената управо гитара - казао је Радојковић.

На отварању фестивала 12. марта у “Комбанк дворани”, према његовим ријечима, наступа несумњиви “број 1” у свијету фламенко гитаре, шпански виртуоз Висенте Амиго.

- Он је наследник славног Пака де Лусије. Амиго долази у Београд са целим својим ансамблом и београдску публику очекује концерт на нивоу најзначајнијих светских продукција тог типа - рекао је Радојковић.

Директор фестивала најављује и наступ славног Росенберг трија.

- Реч је о најзначајнијем светском џез-свинг трију. Они су наследници чувеног Ђанга Рајнхарда. Љубимци овдашње публике враћају се у Београд 13. марта, где ће у “Комбанк дворани” приредити јединствен музички догађај - изјавио је Радојковић.

Наравно, све то не би било то да на фестивалу не наступе и “класици” Гитар арт фестивала - Влатко Стефановски и Мирослав Тадић.

Цијењени гитаристи ће 16. марта у “Комбанк дворани” представити пројекат “Крушево 2”. Љубитељи гитаре се сјећају чувеног албума “Крушево”, који је изашао прије скоро 30 година.

Из програма посвећеног класичној гитари Радојковић издваја завршно вече Гитар арт фестивала када ће на сцени Коларца 17. марта бити вече посвећено славном композитору Хоакину Родригу. Млади гитаристи ће уз Војвођански симфонисјки оркестар извести његова три најпознатија концерта за гитару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана