Aleksandrija: Snaga revolucije u pjesmi Ljubav

Aleksandra Madžar
Aleksandrija: Snaga revolucije u pjesmi Ljubav

Premijera spota za novu pjesmu benda "Aleksandrija", jednostavnog, ali u isto vrijeme i moćnog naziva "Ljubav", koja je održana u kafe "Barselona" u Banjaluci, bila je odličan primjer originalnosti i predanosti muzici.

Da li zbog intime prostora u bašti ovog kafea, mnogobrojnih muzičara, novinara, ljudi iz javnog života našeg grada ili ipak zbog atmosfere koju su svojim dočekom i svirkom napravili momci iz "Aleksandrije", utorak veče zaista nije bilo obično.

Aplauzi, ovacije, riječi podrške, čestitke, dobra svirka i predstavljanje spota, koji će biti pravo osvježenje na TV ekranima, smjenjivali su se tokom cijele večeri, a ni frontmen benda Tibor Tišma nije krio ponos što je sve izgledalo onako kako su i zamislili, ne previše napadno, ali opet dovoljno interesantno da održi pažnju prisutnih.

- Pjesma je revolucionarna. Dosta je tog stava da je sve što dolazi sa strane bolje od onoga što imamo ovdje. A i mi znamo i te kako da radimo kvalitetnu muziku i video-produkciju - istakao je Tibor i dodao da poslije ove promocije slijedi predstavljanje u Beogradu, čemu se jako raduju.

Režiju spota povjerili su Siniši Tešanoviću, koji je objasnio da je spot sniman pet časova, bez mogućnosti naknadnih montaža, ubacivanja segmenata, popravki te uz ogroman entuzijazam svih učesnika, a posebno ekipe iz Kostajnice koja je radila na ovom spotu. Soba je, objašnjava Siniša, bila postavljena u normalan težinski položaj, a zatim je sva polijepljena na plafon sa svim najsitnijim detaljima.

- U relativnoj maloj prostoriji, tokom pjesme koja traje nešto više od četiri minuta, uz veliku koordinaciju i uigranost cijele ekipe, akteri spota su se mijenjali po različitim uglovima sobe premještajući bubanj i opremu, dok je kamerman kompletno snimanje uradio iz ruke bez bilo kakve asistencije -  objasnio je Tešanović.

Htjeli su, a u tome su i uspjeli, da spot obiluje simbolikom, a vođeni prvim stihovima pjesme "Svijet se okreće, stati neće zbog tebe". Ovo ljeto ovi talentovani muzičari će provesti radno svirajući na festivalima, a prvi je O.K. fest, gdje će nastupiti u nedjelju, 5. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana