9 бескућника који су постали холивудске звијезде VIDEO

Агенције
9 бескућника који су постали холивудске звијезде VIDEO

Неки од ових глумаца су младе наде, неки ветерани филма, а неки више нису међу живима.

Свима њима заједничко је то што су од живота на улици стигли до звијездане славе.

Кристијан Оливо

Оливо је искључиво желио да буде глумац и за то је продао све што је имао, постао бескућник и уплатио часове глуме и термине у теретани. Сваког јутра трчао је дуж плаже и километрима пешачио широм Лос Анђелеса. Вјежбао је глуму и припремао се за своју будућност звијезде акционих филмова. Екстремно одрицање се исплатило и добио је улоге у "Versace: American Crime Story " и "Insecure" мреже ХБО.

Положио је пријемни за колеџ са максималним оцјенама из математике и дипломирао уз највеће почасти. Уписао је Војну ваздухопловну академију, а бавио се и многим спортовима.

Крис Прат

Крис Прат је одустао од студија послије само једног семестра и прихватио понуду пријатеља да му купи карту једном правцу за Мауи. Тамо је био бескућник и спавао је у комбију. Пио је, пушио марихуану и радио тек толико да заради за бензин, храну и опрему за пецање.

Док је радио као конобар у једном ресторану, срео је Реј Дон Чонг која му је понудила улогу у трећем наставку филма "Cursed" који је режирала. Данас је Прат један од најтраженијих холивудских глумаца.

Играо је Ендија Двајера у серији "Parks abnd Recreation", Питера Квила у "Чуварима галаксије" и Овена Грејдија у "Свијету из доба Јуре".

В. Ц. Филдс

Године 1891. отац се повредио када је случајно стао на лопату, а син, тада 11-годишњи В. Ц. Филдс се гласно насмијао његовој незгоди. Отац га је истукао, а већ слиједећег дана Филдс је напустио породични дом. Тек повремено се враћао како би поздравио мајку и то кад отац није ту.

Као бескућник, једно вријеме је живио у рупи на напуштеном плацу, а касније се преселио у собе изнад радње за поправку дрвених точкова.

У тим собама, Филдс се дружио с пријатељима који су му увијек доносили остатке од вечере коју су спремале њихове мајке, а није се либио да украде пецива из пекаре и млијеко са прага становника његовог малог мјеста.

Каријеру забављача започео је као жонглер и изводио широм Пенсилваније, а затим и по Аустралији, Европи, Јужноафричкој Републици и Азији. Први пробој направио је када се придружио трупи "Зигфридових лудости", популарним позоришним спектаклима на Бродвеју, гдје је жонглирао пред публиком у паузама за пресвлачење играчица. Недуго потом, постигао је успјех прек ноћи. Радио је за Парамоунт Студио гдје је сам писао свој сценарио. Најпознатији је по улогама у "The Bank Dick " и "My Little Chickadee" у ком је играо уз Мае Вест.

Чарли Чаплин

Чарли Чаплин, тада десетогодишњак и његов брат Сидни су 1899. били принуђени да сами зарађују за живот, јер им је отац умро, а мајка, пjевачица и комичарка Хана, хоспитализована у болници за ментално обољеле.

Чаплин је почео као степ плесач у "The Eight Lancashire Lads", лондонској трупи, прије него што је добио улогу у позоришној представи "Шерлок Холмс". Касније се бавио водвиљом и емигрирао у САД.

Послије десетак комедија у којима је играо главне улоге, Чаплин је отворио свој студио и постао независни продуцент. У сарадњи са Удружењем умјетника, створио је осам филмова укључујући "Златну грозницу, "Свијетла велеграда" (Цитy Лигхтс), "Модерна времена" и "Велики диктатор".

Сиромашно сироче постало је једно од најуспешнијих имена Холивуда.

Џим Кери

Када му је отац Перси изгубио посао рачуновође, Кери је био у осмом разреду основне школе. Породица је била на стакленим ногама и Кери је са браћом и сестрама морао да ради. Чистили су фабрику точкова у Скарбороу у Онтарију, гдjе је његов отац некако добио посао чувара. Кад је његов отац дао отказ, породица је завршила на улици и живjели су у свом Фолксваген комбију. Дању су се возили градом и тражили запослење, а ноћи проводили на паркинзима. На крају, најстарија Керијева сестра их је убjедила да оставе комби у њену гаражу и живе под шатором у дворишту.

Тада је била 1977. и Кери је у 15. години живота започео своју каријеру забављача. Обучен у жуто одjело које му је сашила мајка, дебитовао је као стенд-ап комичар у клубу у Торонту. Иако није имао успjешан почетак, био је упоран. Чак је напустио школу како би се посветио каријери професионалног комичара. У Лос Анђелес се преселио 1979. гдjе га је на једном наступу запазио Родни Дејнџерфилд.

Услиједиле су улоге у филмовима, најпре "Ејс Вентура", а онда и "Маска", "Глупан и Тупан", "Лажов" и друге.

Данијел Крејг

На почетку каријере Данијел Крејг је био конобар и редовно је спавао на клупама у парку, прије него што је добио улогу у филму "Лара Крофт". Међутим, пажњу јавности привукао је тек када је добио улогу у ББЦ минисерији "Our Friends in the North". Послије тога добијао је мноштво понуда, али је све њих одбио, како би се вратио позоришту. Ипак, улогу тајног агента 007 није могао да одбије и појавио се у четири наставка о Бонду.

Силвестер Сталоне

Сталоне је свјетски познат глумац, али је седамдесетих био бескућник који се борио да добије било какву улогу. Једном је био принуђен да прода вољеног пса, како би преживео. Инспирисан Чаком Вепнером, аутсајдером који је нокаутирао моћног Мухамеда Алија на шампионату у тешкој категорији 1975. Сталоне је дошао на идеју на основу које ће настати његов Роки Балбоа. Сценарио је завршио за три дана, а када му је продуцент понудио 350.000 за њега, пристао је само под условом да сам игра Балбоу. Пристао је, али по цијени од 35.000, али му је та улога загарантовала пролаз у свијет филма.

Хали Бери

Хали Бери је 1987. имала 21 годину и живјела је сама у Њујорку. Ослањала се на помоћ мајке, али ју је она у једном тренутку одбила. Због тога, Бери је морала да живи у склоништу за бескућнике. Иако у наредних 18 мјесеци није разговарала с мајком, касније је схватила да ју је тако научила да се ослања сама на себе. "Заклела сам се да никад ништа нећу тражити од мајке, нити од било кога", рекла је једном оскаровка и додала да јој је сада захвална на томе што јој није повлађивала.

Хилари Свонк

Након што су јој се родитељи развели, Хилари Свонк и њена мајка Џуди Кај, преселиле су се у Лос Анђелес гдје су живеле у аутомобилу, док је Свонк покушавала да изгради каријеру у шоу бизнису. Понекад су спавале у кући код пријатеља, али дању ту нису могле да се задржавају, јер су је разгледали потенцијални купци.

Ипак, бескућништво у њиховом случају није трајало дуго. Неколико мјесеци касније добила је прву улогу и трајно пребивалиште.

Прву улогу имала је у "Бафи, убици вампира" 1992. а касније играла у бројним остварењима, од којих и у "Дјевојци од милион долара" које јој је донијело Оскара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана