10 nijansi plave: Seksi kosa u prvom planu

Agencije
10 nijansi plave: Seksi kosa u prvom planu

Ako stavimo stereotipe sa strane nije lako održavati plavu kosu. Potrebno je mnogo nege kako bi vaša kosa bila zdrava i izgledala lijepo. Plavih nijansi ima dosta, a na vama je da odaberete svoju ljetnju varijantu.

Vanila plava

Ovo je jedna od najsvjetlijih opcija plave kose. Ukoliko se opredelite za nijansu koju ima Mišel Vilijams stručnjaci savjetuju da farbate izrastak na svake tri nedjelje. Ipak, pošto ovakva nijansa često zahtijeva malo blanša savjetuje se osobama sa kratkom kosom koje često šišaju oštećene krajeve.

Rumeno plava

Svaka žena sa svjetlim tenom će odično iznijeti plavu kosu. Pogledajte samo Emu Stoun. Trik je da odaberete nijansu koja je topla i daje vam to lažno rumenilo. Između farbanja birajte tople prelive koji će osvježiti nijansu kad se ispere.

Med plava

Nijansa koju obožava Blejk Lajvli savršena je za period od ljeta ka jeseni. Njena frizerka kaže da kombinuje zlatne, med i tonove kajsije kako bi dobila ovu boju. Boju dovršava sa svetlim pramenovima oko lica koji ga naglašavaju.

Puterasto plava

Plavuše sa smeđim očima poput Keri Andervud moraju da izgrade takav izgled već od korjena. Kada se farbate u ovakvu nijansu morate dobro paziti da vas ne "ispere". Zato je potrebno izvući toplije pramenove posebno na krajevima koji će istaći vaše oči.

Osunčano plava

Plavi pramenovi su sjajna stvar za brinete koje su željne eskperimentisanja i plave kose. Stilista Dženifer Lorens savjetuje da uradite pramenove različitih nijansi kako biste dobili efekat kao da ste se vratili as plaže. Ta tehnika se zove balajaž i zahtijeva stručnog frizera.

Pješčano plava

Ravnoteža zlatnih i hladnih pramenova na Rejčel Mekadams su savršen način da unesete topline u ovakvu nijansu plave kose. Ovo je najpoželjnija nijansa plave kose u bilo kom životnom dobu jer vaše lice čini toplijim. Ukoliko frizer pretjera s hladnim tonovima tražite da vam izvuče po koji zlatni pramen, posebno kada dođe zima.

Karamela plava

Za žene koje imaju tamniji ten savršeni su pramenovi u boji karamele koji će učiniti vaše lice svijetlijim. Ukoliko je kontrast između kože i kose previše naglasen, to neće izgledati lepo. Ukoliko imate tamne oči tražite frizeru da vaši pramenovi počinju tek santimetar od izrastka.

Izrastak

Žizel Bundšen je poznata po tome da pušta svoju prirodnu kosu, a tek na krajevima se odluči za plavu nijansu. Ovo je savršena opcija za žene koje žele da se vrate u svoju prirodnu boju kose. Recite svom frizeru da vam posvijetli kosu tek 8 do 10 cm od korena. Ne samo da će vaša kosa biti u trendu, već će se i oporaviti.

Brond

Tamno plava, skoro braon kosa je jako popularan trend koji nam je uvela Tejlor Svift. Mnogi je zovu bojom Victoria’s Secret modela. Zapravo to je prirodna boja koju je i najteže dobiti. Tražite svom frizeru tamno-pepeljasto plavu kosu sa suptilnim pramenovima na krajevima i oko lica. Nemojte samo biti tužni ako vam ljudi kažu da ste brineta, ovo je zapravo "najmračnija" strana plave kose.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana