Siromašan, a vozi Lambordžinija: Automobil ovog Albanca je hit na Kosovu

Agencije
Siromašan, a vozi Lambordžinija: Automobil ovog Albanca je hit na Kosovu

Driton Selmani sa Kosova pokazao je kako svako može da napravi sportski automobil.

U siromašnom kraju u kojem živi i dalje umjesto automobila koriste konjsku zapregu, pa je njegov ručno napravljeni "lamborgini" prava atrakcija.


"Svako želi da ima skup automobil. Kako nisam mogao da priuštim takvo vozilo, jer znao sam da je to superluksuzan brend s visokom cijenom, činilo mi se logično da ručno napravim jedno. Mislim da smo napravili dobar posao, prijatelji su ga odlično prihvatili, baš kao i rođaci, komšije i poznanici. Dobro je", rekao je Driton Selmani.

Posao je trajao nešto više od godinu dana. Koristio je karoseriju i dijelove drugih automobila koji su mu bili na raspolaganju. Marljiv rad na kraju se isplatio. Rezultat je impresivno vozilo za kojim se okreće čitav grad i okolina. Osim volje, za izradu automobila iz snova bila je potrebna i pomoć prijatelja.

"Ja sam entuzijasta za sportske automobile i moj posao je popravljanje automobila. Razgovarao sam s kolegama i pitao sam ih: hoćemo li da napravimo tako nešto? Trebala mi je njihova podrška da počnem, pa smo krenuli. Počelo je kao mala avantura, ali dok smo radili rezultati su bili sjajni i tako smo dobili ovo", kaže Driton.

Unikatni limeni ljubimac ima motor od 222 konjske snage. Originalni model ovakvog "lamborginija" takođe je poseban jer je proizveden samo 21 primjerak. Svaki ima motor sa 660 konjskih snaga, a ko poželi da ga kupi, mora da izdvoji milion i šesto hiljada dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana