Сиромашан, а вози Ламборџинија: Аутомобил овог Албанца је хит на Косову

Агенције
Сиромашан, а вози Ламборџинија: Аутомобил овог Албанца је хит на Косову

Дритон Селмани са Косова показао је како свако може да направи спортски аутомобил.

У сиромашном крају у којем живи и даље умјесто аутомобила користе коњску запрегу, па је његов ручно направљени "ламборгини" права атракција.


"Свако жели да има скуп аутомобил. Како нисам могао да приуштим такво возило, јер знао сам да је то суперлуксузан бренд с високом цијеном, чинило ми се логично да ручно направим једно. Мислим да смо направили добар посао, пријатељи су га одлично прихватили, баш као и рођаци, комшије и познаници. Добро је", рекао је Дритон Селмани.

Посао је трајао нешто више од годину дана. Користио је каросерију и дијелове других аутомобила који су му били на располагању. Марљив рад на крају се исплатио. Резултат је импресивно возило за којим се окреће читав град и околина. Осим воље, за израду аутомобила из снова била је потребна и помоћ пријатеља.

"Ја сам ентузијаста за спортске аутомобиле и мој посао је поправљање аутомобила. Разговарао сам с колегама и питао сам их: хоћемо ли да направимо тако нешто? Требала ми је њихова подршка да почнем, па смо кренули. Почело је као мала авантура, али док смо радили резултати су били сјајни и тако смо добили ово", каже Дритон.

Уникатни лимени љубимац има мотор од 222 коњске снаге. Оригинални модел оваквог "ламборгинија" такође је посебан јер је произведен само 21 примјерак. Сваки има мотор са 660 коњских снага, а ко пожели да га купи, мора да издвоји милион и шесто хиљада долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана