Prije i poslije: Prvo šišanje nevjerovatnog Šona FOTO

Tanjug
Prije i poslije: Prvo šišanje nevjerovatnog Šona FOTO

U Australiji je nedavno pronađena ovca koja na sebi ima nevjerovatnih 20 kilograma vune. Na njenu sreću (ili žalost), ubrzo nakon što je pronađena, ova ovca je i ošišana.

Vjeruje se da životinja, koju je u divljini otkrio farmer Piter Hejzel, nije bila šišana od rođenja, odnosno nekih šest godina.

Šon, kako su Piter i njegova supruga Neti nazvali ovcu, je pronađen kako tumara nedaleko od njihove farme, u blizini grada Otlands, na Tasmaniji, prenijeli su australijski mediji 28. avgusta.

Iako nije oborio svjetski rekord - drži ga novozelandska ovca po imenu Šrek, kod koje je 2004. izmjereno 27 kilograma vune (što je dovoljno da se sašije 20 muških odijela), Šonovo krzno je ipak prilično impresivno.

Gustina vune je tolika da se ovca veoma teško kreće i gotovo da uopšte ne vidi.

Hejzel je rekao australijskim novinarima da je začuđujuće kako je životinja sa toliko vune na sebi uopšte uspjela da preživi.

"Običnu padnu na leđa i ne mogu više da se usprave. Postaju i žrtve muva ili umru od toplotnog udara", objasnio je on.

Šon, čija je starost procijenjena na šest godina, ubrzo je doživio svoje prvo šišanje. Jadnoj ovci je vjerovatno laknuti kada se oslobodila svog vunenog oklopa. Ali ko zna, možda će joj biti hladno, pa će zažaliti što se našla gola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana