На поклон од момка добила 210 хектара океана

Агенције
На поклон од момка добила 210 хектара океана

Једна Кинескиња недавно се јавно похвалила на друштвеним мрежама поклоном који је добила од свог момка.

Наиме, на поклон за рођендан добила је права на коришење 210 хектара отвореног океана!

Тај дио океана налази се уз обалу покрајине Схандонг, у близини острва Чениуашан. Иначе, раније га је користила компанија за узгој рибе, а момак неименоване Кинескиње купио га је путем онлине аукције.

Кинез, којег медији називају Зханг, наводно је платио 682.662 кинеских јуана (око 99.000 долара) за 210 хектара отвореног океана и поклонио га својој дјевојци као начин да се искупи јер није могао да јој 20. маја купи рођендански поклон.

Зханг Ксиниан, адвокат са сједиштем у Пекингу, изјавио је за кинеску публикацију "The Paper" да је Зхангова понуда легитимна, по кинеском закону.

"Имовинско право наводи да територијалне воде припадају држави и не могу се продати или купити. Међутим, земља такође штити права на кориштење која су легално набављена. По кинеском закону о употреби морског подручја, организације и појединци могу поднијети захтјев за право кориштења мора у управном одјелу за поморске послове", рекао је адвокат.

Осим тога, људи који добију право на таква подручја могу их пренијети, изнајмити или заложити у било ком тренутку током закупа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана