Дјевојчица из Шапца има највећу чирокану на свијету

Катарина Џиновић (13) из Шапца није се шишала од р
Дјевојчица из Шапца има највећу чирокану на свијету

Катарина већ има титулу дјевојке с најдужом косом, а ускоро ће бити и службено уписана у Гинисову књигу рекорда као особа са највећом чироканом на свијету.

Такозвану чирокану дугу метар и 20 центиметара девојчици Катарини је направио фризер Никола Кулезић, који је желео да обори Гинисов рекорд у тој категорији. За прављење чирокане фризеру Николи је  требало 10 лакова за косу као и 10 туба гела.

"Прво је лежала, па била у сједећем положају. Затим смо јој косу сушили феном. Фризуру смо правили два и по сата, а она је косу прала сат и по времена. Претходни рекорд једног Јапанца је био 113 цм, а ова је 7 цм дужа. Косу смо мјерили ласером и обичним метром, па смо измјерили метар и 20", изјавио је фризер Никола.

Услови Гиниса су да модел има цијелу природну косу, да се не ради помоћу шналица или импровизоване арматуре, а те услове је најбоље задовољила Катарина, пише Занимљивости дана.

"Није тешко, мама ми помаже око прања али је сама чешљам. Треба ми око петнаест минута да оперем косу, а сушим је око 45 минута" каже власница најдуже косе у Шапцу а и на свијету.

Катарина каже да ће ову фризуру искористити да помогне Стефану Ђорђевићу (24) из Лебана, који болује од кардиомиопатије, па су на њену косу Шапчани закачили број младићевог жиро рачуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана