Црногорац тврди да има највећи обим руке у Европи

AA
Црногорац тврди да има највећи обим руке у Европи

Подгорица - У насељу Забјело у Подгорици, главном граду Црне Горе живи Светозар Никочевић звани Кика. Познат је као власник теретане у том насељу, али га многи знају као човјека који има обим руке 55 центиметара. То је обим какав, како каже Кика, није забиљежен у Европи.

„Мени је обим руке 55 центиметара, то је бицепс и трицепс. Овај обим руке што ја имам, то немају ни амерички професионалци. Арнолд Шварценегер има 55 цм, али то су људи који користе стероиде. Чак ми у току тренинга обим руке буде и 58цм", каже Никочевић, који је у теретану ушао са својих 29 година. Прије тога бавио се фудбалом.

„Играо сам за неколико подгоричких екипа, чак сам био пионирски и кадетски репрезентативац Црне Горе. И тако све до 29. године. Тада сам имао једну кафанску тучу, гдје сам добио убод ножем, нож ми се поломио у осмо ребро, мало је фалило да ме у срце убоде. И тако сам ушао у теретану, почео сам да тренирам, да вјежбам, толику сам снагу и вољу имао за теговима да сам устајао ујутру у пет сати да бих тренирао. Првих шест мјесеци нијесам излазио нигдје и такву сам масу мишића добио, да људи нијесу могли да вјерују да сам то ја", присјетио се у разговору са новинаром агенције Анадолија (АА).

Никочевић сада има 59 година, а како каже, очекује да у најбољој форми буде за годину дана, када му буде 60.

„Природно сам се развио, без икаквих препарата. Људи тада нијесу могли да вјерују да сам то ја, мислили су да сам био у затвору. Не бих могао без тренинга, умро бих када не бих тренирао. Мислим да ћу најбоље да изгледам када будем имао 60 година, сада имам 59. Сада тренирам једном дневно", каже овај миљеник грађана Подгорице, кога на улици неријетко заустављају пролазници, како би направили фотографију са човјеком који има највећу руку.

„Ријетко излазим, али када изађем, људи ме заустављају, па ме сликају. Снимао сам многе рекламе, а такође сам се појављивао и на сцени у филму. Просто људи не могу да вјерују. Никад нијесам користио никакве препарате, све је ово природно. Придржавам се савјета и када је храна у питању. Једем пилетину, кувано поврће, ништа масно не једем, пиринач доста често једем. Рад, ред и дисциплина, то су савјети за све који хоће да вјежбају", каже Кика.

-   Жели меч са најјачим човјеком на свијету

У теретани код Никочевића су поникли многи велики спортисти и боксери. Каже да има жељу да и он уђе у ринг и  то против најјачег човјека на свијету.

„Никада нијесам имао прилику да ја будем у рингу, а жеља ми је да уђем у ринг и изазовем најјачег човјека на свијету Боба Сепа. Обратио сам се Влади Црне Горе, да ми помогне да организујем један такав меч. Волио бих да изађем на мегдан „великом црном брату". То је човјек од 170 килограма, прави див. Кажу ми немој, појешће те. Али ја им кажем да ме неће убити", казао је Никочевић те додао:

„Много вјезбача је прошло кроз моју теретану. Посебно долазе млађи вјежбачи, њима сам као идол. Сви гањају моју руку, да буду попут мене. Млађима дајем савјете како да тренирају, како да дођу до фино изграђеног тијела. Многи спортисти су поникли код мене, овдје у теретани. Шампион Горан Радоњић, са њим идем на мечеве. Такође и Иван Стругар", закључио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана