Животна лекција која је подијељена 700.000 пута на Фејсбуку

Агенције
Животна лекција која је подијељена 700.000 пута на Фејсбуку

Ејми Бет Гарднер научила је своју кћерку веома важну животну лекцију помоћу пасте за зубе. Ево о чему је ријеч.

Поносна мама разговарала је са својом ћерком Брионом вече прије него што је њена једанаестогодишњакиња требало да крене у школу.


Ејми је на друштвене мреже затим поставила фотографију пасте за зубе, уз објашњење зашто је рекла ћерки да целу тубу истисне на тањир.

"Моја ћерка сутра креће у школу. Купили смо нове униформе, изненадили смо је новим ранцем. Али вечерас смо прије спавања имали још један задатак, много важнији од осталих", почела је причу мама.

Она је својој дјевојчици дала пасту за зубе и тражила од ње да је истисне на тањир.

"Када је урадила шта сам тражила, смирено сам је замолила да сву пасту врати у тубу. Говорила је: Али, не могу то да урадим. Неће бити исто као прије!"

Сачекала сам да каже све што има, а онда сам јој пренијела поенту свега: "Сјећаћеш се ове пасте за зубе до краја живота."

Твоје ријечи имају снагу живота и смрти. Када кренеш у школу схватићеш која је вриједност твојих ријечи. Имаћеш прилику да изговориш ријечи којима ћеш некога повриједити, понизити, оклеветати. Такође ћеш имати прилику често да изговориш ријечи које ће друге излијечити, охрабрити, инсписриати, показати им да их волиш.

Баш као паста за зубе, једном када ријечи изађу из твојих уста, не могу да се врате назад. Пажљиво бирај своје ријечи, Бриона. Када други не воде рачуна о томе шта говоре, ти пази шта причаш. Свако јутро изабери да из твојих уста излазе само позитивне ријечи.

Нека те људи знају по њежности и искрености. Искористи свој живот да удахнеш живот свијету којем је тако очајнички потребан. Никада, али никада нећеш зажалити што си изабрала љубазност – испричала је ова мајка.

Њена порука ћерки објављена је на Инстаграму, а на Фејсбуку је подијељена скоро 720.000 пута и наишла је на подједнак број позитивних реакција људи.

"Одличан савјет! Дјеца у школи могу бити јако окрутна, било би лијепо када би сви родитељи овако разговарали са својом дјецом", био је један од коментара.

Ипак, било је оних који су негативно коментарисали овој потез маме Ејми, сматрајући да је "одавно требало да своју ћерку научи љубазности".

Међутим, оно што не знају јесте да су Ејми и њен муж Бриону усвојили прије две године, када је дјевојчица имала девет година. То је био повод новом посту брижне Ејми, у којем је још једном нагласила ћерки да никад неће зажалити ако одабере љубазност умјесто некултуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана