Жене које нису у вези срећније од соло фрајера

Агенције
Жене које нису у вези срећније од соло фрајера

Жене које живе саме срећније су и испуњеније од самаца јер живот у хетеросексуалној партнерској заједници за њих често представља прилично оптерећујући и тежак посао, показало је ново истраживање компаније "Минтел".

На основу резултата анкете 61 одсто самих жена срећније је када живи самачким животом у односу на 49 одсто самаца, преноси британски "Телеграф".


Истраживање је показало и да 75 одсто сингл жена прошле године није активно тражило везу - у односу на 65 посто самаца.

Разлог томе је чињеница по којој хетеросексуална веза захтијева много више улагања, рада и напора за жене него за мушкарце.

Запослене жене имају двоструки терет, у партнерској вези и на послу, а недавно истраживање канадских научника упућује и на то да постоји велик раскорак међу мушкарцима и женама у вези када је у питању обављање кућних послова.

"Доказано је да жене на кућне послове троше далеко више времена од мушкараца. Ангажованије су и на емотивном плану", каже професор Емили Грунди са Универзитета Есекс.

Због свега жене су задовољније када су саме, за разлику од мушкараца који живе сами.

Занимљиво је и да је много ранијих студија показало да су жене без партнера склоније бројнијим друштвеним активностима, имају већи број пријатеља и пријатељица, за разлику од мушкараца самаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана