Зашто жене вјарају?

klix.ba
Зашто жене вјарају?

Према истраживању аутора Герија Њумена, скоро 39 одсто жена бар једном је учествовало у нечему што се може назвати 'превара партнера'.

До тог закључка дошао је на основу истраживања у којем је учествовало скоро 400 жена, а као главни разлог таквог понашања Њумен истиче комбинацију мањка емотивне и сексуалне задовољености.

"Од тих жена научио сам о каквим се специфичним брачним проблемима радило, а које би мушкарци могли да избјегну и тиме смање шансе за женине ванбрачне активности", рекао је Њумен.

Емотивни проблеми:

Вријеме – жене које проводе више времена са својим партнерима, односно оне које с њима дневно имају најмање један 30-минутни непрекидни разговор, ређе ступају у ‘забрањене воде’.

Поштовање – код жена које дневно чују најмање два геста пажње и поштовања у виду поруке, позива, цвијета или било чега другог, што показује да их партнер цијени, драстично су смањене шансе за тражење среће на другим мјестима.

Слушање – Од мушкараца се не очекује да буду адвокати или да дају савјете него да своју љепшу половину саслушају. Веома је важно да жена у вези или браку осјећа да је њен партнер схвата и разумије њене проблеме.

Сексуални проблем:

Њумен истиче да се у овој групи налази само једна ставка, а то је мањак учесталог секса. Жене које имају партнера који им пружа честа сексуална искуства мање су склоне варању. Аутор сматра да се жене које имају секс најмање десет пута мјесечно могу сматрати срећним у вези или браку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана