Зашто никада не треба гледати порнографију на мобилном телефону

Агенције
Зашто никада не треба гледати порнографију на мобилном телефону

Ако спадате у ону групу људи која "филмове за одрасле" воли да гледа на свом мобилном телефону, можда ће вас изненадити вијест да ваша навика није онолико тајна колико сте мислили.

"Гледање порно филмова на мобилним телефонима представља много већу претњу по безбједност корисника од гледања порнографије на десктоп рачунарима", саопштила је технолошка компанија Wandera.


"Оперативни системи на смартфонима (нарочито Андроид) далеко су мање безбjедни од оперативних система на десктоп рачунарима, с обзиром на велики број рањивости које би сајбер криминалци могли лако да злоупотребе", упозорава компанија.

Waderа је такође спровела истраживање које је показало да је 40 од 50 најпопуларнијих порнографских сајтова осjетљиво на малвер.

Ријеч је о вирусима који могу да се инсталирају на ваш телефон и сакупе приватне податке и податке о корисничким навикама, а хакери затим искористе та сазнања за уцијену власника мобилних телефона. Прошле године тако су процурили лични подаци више од 800.000 коприсника сајта Brazzers.

Такође постоји начин да неко види све сајтове које сте икада посјетили чак и када обришете историју, пише News.com.au. Два стручњака са сајбер безбједност недавно су успјела да открију интимну веб историју 3 милиона Нијемаца, укључујући јавне личности, попут политичара.

Корнисици интернета би требало да обрате велику пажњу и на рекламе које са собом носе малвер, као и сумњиве мејлове који садрже вирусе.

Waderа је открила и да је најпопуларнији дан за гледање порно-филмова у Великој Британији петак, док је најмање омиљен понедјељак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана