Шест знакова да је можда вријеме да окончате везу

Агенције
Шест знакова да је можда вријеме да окончате везу

Према мишљењу психолога, ових шест знакова најбоље показују да сте у вези са погрешном особом.

Сталне свађе

Нормално је да се сви парови свађају, али уколико су те свађе честе и настају око ситница, можда је вријеме да се запитате колико је здрава веза у којој се налазите. Граница између безазлене и опасне свађе је танка, а важно је да је препознате на вријеме. Замислите каква ће вам бити будућност, ако останете у вези коју чине претежно свађе.

Љубомора

Исто као и са свађом, и с љубомором треба имати мјере у вези. Појединим људима ласка љубомора партнера јер се тако осјећају пожељно, док други не подносе љубомору и љубоморне испаде. Љубомора није показатељ љубави. Запамтите ту чињеницу и живите у складу с тиме.

Равнодушност

Говор тијела никада не лаже. Када сте заљубљени у некога, онда то најчешће и показујете својим тијелом, а да нисте ни свјесни. Говор тијела се, наравно, временом мијења, али ако осјећате да ваш партнер постаје хладан вама, што ћете најбоље сазнати из његовог/њеног положаја тијела и понашања, вријеме је да искрено поразговарате једно с другим.

Удаљеност

Сваки одлазак партнера у иностранство представља велико искушење за везу. Код појединих људи временом сјећање на особу блиједи и никакав разговор не може да замјенити заједнички живот. Ако успијете да издржите удаљеност, једном кад опет будете заједно, постоји могућност да ваша веза неће бити иста.

Несигурност

У реду је бити несигуран у везу и њену будућност, јер ће се увијек појављивати ствари које ће вас навести да преиспитате свој однос са партнером. С друге стране, уколико се то дешава често, требало би да се запитате да ли вам особа са којом сте у вези заиста одговара.

Различити погледи на живот

Веза ће вам успијети једино ако ви и ваш партнер имате једнаке погледе на живот и важна животна питања. Ако желите исте ствари и имате иста очекивања. У супротном, биће бити тешко међусобно се ускладити, поготово ако нисте спремни на компромис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана