Шест типова српских младожења

Агенције
Шест типова српских младожења

Иако су на дан вјенчања све очи упрте у младу, често и младожења зна да “забибери” свадбено весеље.

 Понекад се деси да, поред гостију, својим поступцима изненади и себе самог. Ових шест типова младожења се најчешће среће на српским свадбама.

Неми посматрач

Он чак није ни желио свадбено весеље. Сасвим довољно би му било и склапање брака у општини уз присуство два свједока. Он не пије, не пуши, не једе масно, љуто, ни зачињено. Чак ни не игра. Све вријеме свадбе сједиће за младеначким столом, с времена на вријеме бациће поглед на мобилни телефон или ће упутити усиљени осмијех млади и гостима и то је. Нећи ни цупкати ногом испод стола. Смирено ће сачекати тренутак да испрати госте и покушаће да заборави гласну музику, масно печење и званице које миришу на никотин, зној и алкохолна испарења.

Весељак

Њега сви знају са журки, рођендана, прослава… Једва је дочекао своју свадбу и од раног јутра цупка и пјевуши своју омиљену пјесму. Госте дочекује пјевајући из свег гласа и китећи музичаре новчаницама. Не либи се да поведе коло, узме микрофон или се баци на кољена ширећи руке. Андреналин га пуца и у стању да цио тај дан не једе и не пије, рекао би човјек да ни не дише. Али гдје год се окренете видите га како весели и супер проводи. Сутрашња упала мишића и промукао глас га нимало не брине.

Шмекер

Његова припрема трајала је дуже од младине. Има двије одјевне комбинације, увјежбао је покрете који му истичу мишиће и заводљив поглед који ће упућивати свим званицама љепшег пола, матичарки, пјевачици, конобарицама… Прије подне проводи испред огледала, млади дијели комплименте, али их не штеди ни пред другим женама. Задовољан је тек када су све очи упрте у њега, што може да разљути његову изабраницу којој отима”пет минута славе”.

Краљ драме

Толико је узбуђен што ће изговорити судбоносно да да се тешко сноси са врлогом емоција које га од јутра спопадају. Безразложно започиње кавгу са свима, а с времена на вријеме му зацакли и суза у оку. Да не носи одијело, рекло би се да се он удаје. Пожуриваће младу како не би закаснили код матичара, викаће кад схвати да је резервну кошуљу заборавио у стану, а изгрдиће и своје ортаке што га све вријеме боцкају да се понаша као жена. Све у свему ако не доживи нервни слом до првог плеса, можда му и дозволе да сам довезе ауто кад се весеље заврши.

Дрвени

Он се лоше сналази у великим групама, не прија му да буде у центру пажње, а понајмање га фасцинира идеја цијелодневног смјешкања, поздрављања и наздрављања са званицама. Благо аутистичан, побринуће се да његова појава буде што неприметнија. Али, не лези враже, његова улога на сопственој свадби изискују много тога. Непријатност коју осјећа примећује се на његовом лицу, по укоченом руковању, а две лијеве ноге никако га неће служити док игра. Све у свему, сталак за микрофон се боље проводи од њега.

Господин Савршени

Набавио је најбоље одијело са детаљима који се савршено уклапају са младином вјенчаницом, без да је од своје будуће законите жене тражио икакву сугестију. Његове званице неће правити никакве испаде на вјенчању, јер је мајсторски избјегао да позове пијандуре и насиљу склоне госте. На вријеме је стигао по младу. По сопственој жељи ишао је на часове плеса и научио да игра четири кола. Попио је само једно алкохолно пиће док је наздрављао с гостима и то је све. Стигао је да свима посвети довољно пажње, да се провесели и забави и без иједне грешке изговори најромантичнији брачни завијет који је сам смислио. Ако сте икада видјели оваквог младожењу, јавите нам јер је за сада, он само плод маште И “пуста” жеља свих невјести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана