Овакви мушкарци су најбољи материјал за везу

Tportal.hr
Овакви мушкарци су најбољи материјал за везу

'Лоши' момци можда освајају на прву лопту, али жене с годинама науче да се квалитетна веза може градити само са скромним мушкарцем који је спреман да надвлада сопствене себичне потребе.

Жене 'падају' на лоше момке, али не заувијек! Како открива најновије истраживање, жене најчешће у ранијој животној фази воле самоувјерене, помало разметљиве и злочесте мушкарце, али за брак и дуге везе бирају потпуно другачије мушкарце.

Тачније, како сазријевају, женама се све више свиђају скромни мушкарци за које вјерују да су романтични, поуздани и стабилни. Злочесте мушкарце пак касније доживљавају арогантним и егоистичним, што им постају врло непривлачни квалитети.

У истраживању које је водио др. Дарли Ван Тонгерен с Универзитета Мичиген уочено је да је управо скромност оно што жене највише цијене. Психолози појашњавају да је разлог томе то што се скромност доживљава као карактеристика људи који су способни да занемаре сопствене жеље за моћи и доминацијом, а то значи да ће ставити везу на прво мјесто.

'Стиче се утисак да су скромност и понизност занемарени људски квалитети, али очигледно није тако. Жене све више увиђају да су такви мушкарци најбољи 'материјал' за везу јер нису себични и уважавају партнерку', истакао је др. Ван Тонгерен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана