Овако заиста изгледа рад у порно индустрији

Агенције
Овако заиста изгледа рад у порно индустрији

Неутаљива жеља за сексом натјерала је појединце у свијет индустрије филмова за одрасле – барем је то мит који је распрострањен међу конзументима овог жанра. Стварност је ипак мало другачија.

Људи које раде у порно индустрији у најмању руку пристају на те митове како би се сами оглашавали и подизали своју вриједност као профитабилног производа на тржишту, како открива некадашња порно глумица и редитељка, Аурора Сноу.


Након десетогодишње каријере као глумица, снимање порнића, попут сваког другог посла, има своје лоше и добре дане. Сваки радни дан може да буде психички тежак, физички исцрпљујући, неугодан или пак понижавајући.

Недавне оптужбе подигнуте против порно глумца Џејмса Дина о његовим физичким нападима и непријатностима које је приређивао својим колегиницама на сету, а сам их одбацује, у фокус су довела питања о свакодневној пракси индустрије за одрасле.

За многе, Диново наводно понашање није ништа изненађујуће, ипак - збуњени су идејом како те глумице које у филму воле да се над њима доминира, не желе то исто у стварном животу? Ако на сету добровољно учествују у екстремним или пак болним сексуалним радњама, претпостављају да то раде јер баш то и воле.

Између стварности и фантазије

Било да нечија порно каријера траје 15 минута или 15 година, звијезде се цијелог живот суочавају с негативним посљедицама. Већина њих жели да прикрије своје стварне идентитете умјетничким именима, али креирају и алтер его који ће одговарати тим именима и помоћи им да се лакше носе са свиме.

"Кад бих се појавила на сету као Аурора Сноу, моје понашање би се промјенило. Аурора коју сам креирала у глави била је пуна самопоуздања и сексипилнија. С друге стране, Амбер у мени је била права супротност. То је као да сам играла улогу, само једну те исту у свим филмовима - каже Аурора.

Додаје како је заблуда што људи мисле да глумци у порнићима воле или пак желе секс у већој мјери него било ко други.

"Ми смо попут обичних глумаца, једино што имамо секс пред камером. Да Бред Пит глуми серијског силоватеља, да ли бисте помислили да је то у стварном животу? Тако ни ми нисмо напаљени доктори, злочесте ученице или секс зависници, само их глумимо на ТВ-у", каже глумица Дени Данијелс.

Мушкарци с пакетима вијагре

Филмски сет је јединствено радно мјесто - од запослених се очекује да на њему буду наги. Укључује потпуни физички контакт с колегама уз додатак шамарања, гушења, повлачења за косу, гурања органа и предмета у разне тјелесне шупљине... То је најчешће врло неуредан, понижавајућ и захтјеван посао који узима свој данак, каже Аурора.

Осим тога, од глумица се најчешће очекује да на сет доносе сопствену гардеробу у облику доњег рубља и свега другог што режисер захтјева.

Снима се и за време менструације, што је посебно непријатно и болно - а проблем крви се рјешава уметањем малих сунђера у вагину. За мушкарце ту су посебне врсте припрема и изазова.

"Сваки мушки глумац са собом носи сет пилула за ерекцију и потенцију, или пак ињекција", каже власник самосталне продукције Ден Леал.

Оргазми су готово увијек лажни

Глумљење оргазама је стандардан дио посла. Не сет дођемо и проведемо на њему и од неколико до 12 сати. То за нас није секс. То је посао. Нове дјевојке које тек улазе у посао подучавају се како што увјерљивије да одглуме оргазам.

На сету се смрзавају

Будући да апарати за гријање производе велику буку, не могу да буду упаљени док снимамо. На сету је због тога често јако хладно. То је вјероватно плус за режисере, женама су укрућене брадавице - али не од узбуђености, већ хладноће. Уопштено и сексуално узбуђење је само глума, основни алат у нашем послу је лубрикант и троши се на литре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана