Откривамо зашто мушкарци бирају млађе жене, а жене старије мушкарце

Агенције
Откривамо зашто мушкарци бирају млађе жене, а жене старије мушкарце

Резултати одређених истраживања говоре о томе да мушкарци своје партнерке бирају на основу изгледа, а да су женама значајнији материјални фактор и друштвени положај...

Резултати одређених истраживања говоре о томе да мушкарци своје партнерке прије бирају на основу изгледа, а да су женама значајнији материјални фактор и друштвени положај. Водећи се тиме, неке од предности за старијег мушкарца у везама с млађом женом могу бити потврђивање властите моћи, виталности, продужене младости, а за младу жену када је са старијим мушкарцем могућност да буде финанцијски осигурана, да се лакше професионално и друштвено афирмише.

Свакако треба да узме у обзир и веће животно искуство старијег партнера, које може да убрза и сексуални развој оног млађег. Старији партнер је често професионално остварен, има новац или друштвени углед и моћ, инвестира у себе. На основу пређашњих грешака, може да донесе одлуку о другачијој посвећености у овој вези и да млађем осигура више ексклузивне пажње и сигурности, истовремено уживајући у искуству подмлађивања.

У таквој вези неизбјежно је “приближавање” развојних фаза партнера. Млађи прескаче неке своје развојне процесе, а старији се враћа у раније. Не можемо да занемаримо ни култ продужене младости, коме подједнако подлежу и мушкарци и жене, чији је императив мишичаво тијело и лице без бора, па је млађи партнер још једна потврда да смо успјешни, пожељни, витални и потентни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана