Он је имао највећи понос у порно-индустрији: Био је краљ филмова за одрасле

Агенције
Он је имао највећи понос у порно-индустрији: Био је краљ филмова за одрасле

Џон Куртис Холмс, познатији као Џон К. Холмс или Џони Вод (по главном лику из серије његових филмова), је један од најпознатијих порно глумаца свих времена, а рођен је на данашњи дан 1944. године.

Иако се не зна тачан број порнографских филмова у којима је глумио, процјењује се да их је било више од 2.500 током седамдесетих и осамдесетих година 20. вијека, када је његова каријера била у пуном јеку.


Оно по чему је био најпознатији је "мит" о његовом невјероватно великом пенису, који је промовисан као највећи, најдебљи и најтврђи у порно индустрији, иако не постоје "званично" документоване мјере.

"Када је нека порно глумица први пут снимала сцену са Џоном Холмсом, то је био тренутак када је открила да ли је веће боље или не. Није постојао други тест", рекао је порно глумац Ричард Пачеко у документарном филму о Холмсу из 1998. године.

Његове многобројне партнерке и бивше жене су увијек хвалиле величину његовог "поноса", а на крају су чак дошли до тога да му је пенис био дужине између 30 и 40 центиметара!

На врхунцу каријере, Холмс је осигурао свој пенис на 14 милиона долара, а касније је тврдио да је "сваки инч осигуран на милион" - један инч је око 2,5 центиметара.

Још једна контроверза у вези са његовим пенисом је да никада није могао да достигне потпуну ерекцију, па је популарна шала у порно индустрији седамдесетих година била да није способан за пуну ерекцију, јер би се због претјеране количине крви која би се спустила из његове главе у пенис, онесвијестио!

"Џон Холмс је у порно индустрији био оно што је Елвис Присли био за рокенрол. Једноставно је био Краљ", за докуменатарац је изјавио кинематограф Боб Вос.

О њему је снимано више документараца "Exhausted: John C. Holmes, the Real Story", "Wadd: The Life and Times of John C. Holmes", "XXXL: The John Holmes Story" i "John Holmes: The Man, the Myth, the Legend".

Такође је чак четири књига објављено о овој порно звијезди, а филм из 2003. године "Wonderland" описује контроверзну причу о убиствима чланова банди у које је Холмс наводно био умијшан, а чак у једном тренутку и осуђен (оптужбе су касније одбачене). У овом филму, Џонов лик тумачи глумац Вал Килмер!

У једном интервјуу Холмс је тврдио да је имао сексуалне односе са 14.000 жена, али је касније рекао да је "претјерао", те да је тачан број заправо 13.895...

Његову успјешну каријеру, гдје се процењује да је зарађивао и до 3.000 долара дневно, уништила је потреба за наркотицима. То је створило проблема у вези са одржавањем ерекције на снимањима, а како би исплатио своју скупу "љубав" према кокаину, окренуо се криминалу - продавао дрогу бандама, проституисао се и одрађивао разне новчане преваре.

Оно што га је убило је HIV, који му је касније прерастао у AIDS. Није познато како се заразио, али је сигурно да није било од конзумирања дроге, јер се плашио игле.

Два пута се женио, а другу жену Лори Роуз је оженио 1987. године, након што јој се повjерио да је болестан.

Посљедњих пет месеци живота провео је у болници у Лос Анђелесу, а умро је 13. марта 1988. године, када је имао 43 године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана