Najstarijem zanimanju na svijetu dolazi kraj?

Agencije
Najstarijem zanimanju na svijetu dolazi kraj?

Od dronova koji dostavljaju hranu, automatskih robota brojne kompanije rade i na razvijanju vještačke inteligencije seks-lutki sa kojima će moći da se vodi ljubav i koje će promeniti budućnost seksualnih odnosa.

The Foundation for Responsable Robotic predviđa da je selijedeća velika inovacija oživljavanje lutki za seks vještačkom inteligencijom. U svom izvještaju oni predviđaju da će ovako nešto promjeniti socijalno ponašanje ljudi, ali i seksualne odnose.

Muškarci su zainteresovani za seks-lutke, ali i žene

Istraživanje je pokazalo da bi 66 odsto muškaraca i upola manje žena probalo seks sa robotom. Takođe, 86 odsto njih vjeruje da bi robot mogao da zadovolji njihove seksualne potrebe.

Muškarci bi čak razvili emotivnu vezu

Ispitivanja su takođe obuhvatila i pitanje kako bi veza sa seksualnim robotima izgledala, a izvještaj navodi da bi muškarci razvili čak i emotivnu vezu sa robotom, kao i da bi prihvatanje ovakvih veza umnogome olakšalo budućnost.

Bordeli sa robotima

Ispitanici su smatrali da bi seks-roboti mogli da zamjene i prostitutke u bordelima. Seks sa lutkama je već u porastu u Aziji, a potpuna zamjena seksualnih radnica robotima sa vještačkom inteligencijom je veoma izvijesna u budućnosti.

Seks-roboti će voditi do veće društvene izolacije

Seks će postati dostupniji što može dovesti do toga da seks među ljudima postane komplikovan što dovodi do nedostatka intimnosti i empatije.

Seks-roboti će liječiti

U izvještaju se pominje i njihovo terapeutsko dejstvo na ljude sa društvenim poremećajima, kao i za starije ljude koji pate od Alchajmerove bolesti. Naravno, to bi bili roboti prilagođeni terapeutskoj nameni.

Seks-roboti mogu smanjiti seksualne prestupe

Kako bi seks postao dostupniji to znači da bi se sigurno smanjila rata silovanja i seksualnih napada, ali i pedofilije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana