Најстаријем занимању на свијету долази крај?

Агенције
Најстаријем занимању на свијету долази крај?

Од дронова који достављају храну, аутоматских робота бројне компаније раде и на развијању вјештачке интелигенције секс-лутки са којима ће моћи да се води љубав и које ће променити будућност сексуалних односа.

The Foundation for Responsable Robotic предвиђа да је селиједећа велика иновација оживљавање лутки за секс вјештачком интелигенцијом. У свом извјештају они предвиђају да ће овако нешто промјенити социјално понашање људи, али и сексуалне односе.

Мушкарци су заинтересовани за секс-лутке, али и жене

Истраживање је показало да би 66 одсто мушкараца и упола мање жена пробало секс са роботом. Такође, 86 одсто њих вјерује да би робот могао да задовољи њихове сексуалне потребе.

Мушкарци би чак развили емотивну везу

Испитивања су такође обухватила и питање како би веза са сексуалним роботима изгледала, а извјештај наводи да би мушкарци развили чак и емотивну везу са роботом, као и да би прихватање оваквих веза умногоме олакшало будућност.

Бордели са роботима

Испитаници су сматрали да би секс-роботи могли да замјене и проститутке у борделима. Секс са луткама је већ у порасту у Азији, а потпуна замјена сексуалних радница роботима са вјештачком интелигенцијом је веома извијесна у будућности.

Секс-роботи ће водити до веће друштвене изолације

Секс ће постати доступнији што може довести до тога да секс међу људима постане компликован што доводи до недостатка интимности и емпатије.

Секс-роботи ће лијечити

У извјештају се помиње и њихово терапеутско дејство на људе са друштвеним поремећајима, као и за старије људе који пате од Алцхајмерове болести. Наравно, то би били роботи прилагођени терапеутској намени.

Секс-роботи могу смањити сексуалне преступе

Како би секс постао доступнији то значи да би се сигурно смањила рата силовања и сексуалних напада, али и педофилије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана