Најконтроверзнија љубавница свих времена коначно проговорила: Срамота не пролази

Агенције
Најконтроверзнија љубавница свих времена коначно проговорила: Срамота не пролази

Моника Левински је постала позната након афере да тадашњим америчким предсједником Америке, Билом Клинтоном. Због ње, он је скинут са функције. Контроверзна љубавница је ћутала скоро 20 година, а сада је проговорила за „Гардијан".

"Потпуно сам свијесна тога како ме људи гледају. У мом случају, вријеме не локечи баш све. Увокек ћу у очима јавности остати упамћена као љубавница Била Клинтона, каже она.


Моника је у Лондону завршила психологију. Тамо већ годинама живи и ради. Иако су сви били благонаклони према њој у главном граду Енглеске, једном је доживкела грозну ситуацију.

"Сједола сам у бару у центру града, свега три дана пошто сам се доселила. Почела сам да причам са једном женом која је дјеловала изузетно пријатно. Разговор је трајао скоро сат времена, да би ми онда она изненада рекла да познаје неке моћне људе, да нисам смијла да долазим у Енглеску јер сам непожељна. Такве ствари, колико год глупо дјеловале, увијек вам право у лице саспу вашу прошлост и на површину избаце ствари за које сте мислили да су потиснуте и заборављене. То је био исти онај осјећај када ме је Линда издала. Осјећала сам се немоћно", каже Моника.

Линда је заправо њена бивша другарица са којом је радила у Бијелој кући И којој се повјерила о афери. Линда ју је "издала", тачније, тајно је снимала њене и Билове разговоре и све предала ФБИ-у. Тада јој је Линда приредила "сачекушу" у ресторану, агенти су дошли по Монику и рекли су јој да истражују предсједника за сексуално узнемиравање и да мора да сарађује, у супротном иде у затвор на 27 година.

"Називали су ме глупачом и кур*ом. Бити у средишту тог медијског вртлога било је засита застрашујуће. Доста тога имало је и везе са тим што сам жена. Наравно, шеф ме је искористио, али ћу увијек остати при томе да се радило о вези на коју смо обоје пристали. Злостављање је кренуло касније, када сам постала жртвени јарац како бих заштитила његову позицију. Клинтонова администрација, остали политичари и медији су ме жигосали, а тај је жиг остао јер је био прожет моћи", каже она.

Моника Левински је једна од најосрамоћенијих личности 20. вијека, наводи британски "Гардијан".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана