Најекстремнији сексуални фетиши

Агенције
Најекстремнији сексуални фетиши

Магазин Мен'с Хеалтх доноси чланак о најчешћим секс фетишима, наводећи како су они много чешћи него што мислимо, и како свака шеста особа има неку врсту фетиша.

Нова студија објављена у публикацији "Journal of Sex Research" открива како су парафилије, необични сексуални интереси заправо прилично учестали - свака трећа особа имала је прилику да се сусретне са неком парафилијом у току свог живота.

Парафилије су заправо необична сексуална понашања која иду све од,на примјер, обожавања штикли или мрежастих чарапа, преко "златног туша" (потребе да се уринира по партнеру или да то партнер ради), па до неких прилично необичних и бизарних, попут жеље да особа буде прогутана.

"Уколико имате екстремни сексуални фетиш, дефинитивно нисте сами. Постоје бројне групе, форуми и заједнице гдје можете пронаћи особе сличне вама и повезати се с њима. Важно је да свом партнеру дате до знања које фетише имате и пронађете особу којој неће сметати ваше жеље и потребе. То не значи да нешто није уреду с вама. Већина мушкараца са необичним фетишима води уредне животе, имају озбиљне послове, успјешне везе и здрав социјални живот", каже Дебра В. Сох са Јорк Универзитета у Торонту која је учестовала у овом истраживању.

У наставку читајте којих је то пет најнеобичнијих парафилија.

"Златни туш"

Доста људи је заинтересовано за урофилију, познату и као "златни туш", у којем особе уживају да уринирају по партнеру или да то партнер ради њима. Око девет одсто мушкараца има жељу за овом парафилијом, наводи неуронаучница Дебра В. Сох

"Доста мушкараца које привлачи златни туш ми каже како осјећају да овај чин повећава интимност међу њима и њиховим партером/ком", појашњав В. Сох.

Ношење женске одјеће

Бројна су истраживања показала како доста хетеросексуалних мушкараца има скривену жељу да носе женску одјећу, и како то нема никакве везе са њиховом сексуалном оријентацијом, нити нужно значи како имају хомосексуалне склоности.

Стручњаци сматрају како то на одређени начин симболизује одржавање везе са догађајима из дјетињства и првих сусрета са женском одјећом (мајка, сестра и сл ).

Ношење пелена

Веома чест фетиш је и ношење пелена (фетиш "одраслих беба"). Ради се о томе да одрасле особе уживају у томе да се умотају у пелене и према њима да се односи као да су бебе. На интернету постоје бројне странице и форуми за упознавање особа са сличним интересима, а ове особе врло често уживају и у коришћењу друге "опреме" за бебе попут цуцли, флашица, играчака итд.

"Претварање да су бебе ове мушкарце смирује и чини да се осјећају као онда кад је живот био много једноставнији и лакши. То је начин на који могу да се опусте и препусте у потпуности томе да неко други брине о њима", појашњава Дебра В. Сох.

Фетиш храњења

Неке особе уживају у томе да их партнер храни, посебно калоричном храном, све док се не преједу.

"У овом фетишу важну улогу, поред хране, играју и елементи субмисивности и доминације, а особа која храни партнера има потпуну контролу над њим."

Храњење је овдје дио предигре и начин на који поједине особе доживљавају сексуално узбуђење.

Ворарефилија

Ворарефилија или ворофилија, такође позната и као фагофилија је назив за сексуални фетиш, односно парафилију у коме сексуално узбуђење изазива помисао на прождирање, било себе или друге особе и животиње, односно посматрање цијелог процеса.

"Нико не зна колико је честа ова фантазија, али имала сам прилику да разговарам са неколико особа које узбуђује ова парафилија. Кажу ми како је у питању само фантазија, и како их узбуђује помисао на то да постану дио другог живог бића", појашњава Дебра В. Сох.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана