Najbolji trikovi da oživite seksualni život

Agencije
Najbolji trikovi da oživite seksualni život

Seksolog Niki Goldstajn odlučila je da podijeli jednostavne trikove koji će ponovo pokrenuti strast među supružnicima nakon rođenja djeteta.

Dr Niki kaže da postoje nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da povratite, pomalo zaboravljenu strast, koja je možda ostavljena po strani zbog brige o djeci.


"Prvo, morate da napravite pauzu. Pod pauzom mislim da prestanete da se trudite da budete savršeni, roditeljstvo je već dovoljno teško", kaže ona – "Jednom kada u spavaću sobu uđete bez pritiska, stvari će se mnogo lakše odvijati"

Kako kaže, u prvim danima roditeljstva važno je da roditelji smisle alternative seksu.

"Umjesto klasičnog seksa, nađite načine da se dodirujete jer upravo to podstiče hormon seksa. Lezite jedno drugog i samo se mazite i ljubite", savetuje.

Dakle, ne očajavate što još uvijek niste spremni za seks, radujte se alternativnim načinima zadovoljenja.

Drugo, važno je da imate "zlatnih sat vremena" svaki dan.

"Mnogi parovi imaju rutinu uveče. Stave djecu u krevet i onda nastave sa svojim obavezama ili gledanjem televizije. E, ovdje treba da naglasite važnost seksa i postavite ga kao prioritet umjesto televizije"

Inače, rezultati nedavnog istraživanja u Australiji su pokazali da parovi obično poslije dvije godine upadnu u rutinu što vodi do otuđenja i nedostatka seksualnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana