Када жена има мање секса, вагина јој се сужава. А када га има превише?

Agencije
Када жена има мање секса, вагина јој се сужава. А када га има превише?

Када жена нема секс одређено вријеме, вагина се сужава. То зна свако ко је икада чуо било шта везано за секс- тако ће вам бар рећи неупућени људи који генерацијама шире овај мит.

А мит каже - што је жена активнија у сексу, вагина јој је шира па је тешко задовољити је и супротно од тога, ако жена доста времена проведе без секса, вагина ће се неком магијом сузити. И овај мит није ограничен само на сексуално затворенија и конзервативнија подручја.

"Запањујуће је велики број људи који заиста мисле да жене које су мање сексуално активне имају уже вагине, док су женама које имају више секса вагине "опуштеније". И то је потпуна заблуда", наглашава специјалиста гинекологије, Џенифер Вајдер.

Мишићи вагине су еластични, па се и у сусрету са натпросјечно великим пенисом се након односа враћају у нормално стање.

А да ли постоје ситуације када се облик вагине заиста мијења? Постоје, али то стање није доживотно. Најчешћи такав случај је након порођаја.

"Истраживања показују да вагиналним мишићима треба и до шест мјесеци да се врате у првобитно стање. Али да, на крају ће се вратити", каже др Вајлдер.

Други случај је просто старење.

"Када жена стари, опада јој ниво хормона у тијелу што доводи до тањења вагиналних зидова који тиме постају и мање еластични, па се мишићи опуштају", каже др Вајдер.

Шта год да је узрок, каже она, Кегелове вјежбе могу да буду врло корисне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана