Ево зашто су старије даме боље у кревету

Агенције
Ево зашто су старије даме боље у кревету

У прошлости, научници су се држали еволутивне теорије да мушкарци преферирају млађе жене како би добили што здравије потомство. Али, испоставило се да није увијек баш тако...

Резултати једног истраживања показали су да мушкарцима није толико битно колико жена има година, већ како изгледа.

Из неког разлога, група мушкараца у двадесетим годинама која је учествовала у истраживању знатно чешће је бирала фотографије атрактивних жена у четрдесетим годинама, него млађих или мање згодних жена.

Чак ни секс није у питању – испитаници су бирали особу са којом би били у вези, а не испробавали сценарио "Педесет нијанси сиве".

Ево зашто научници мисле да су старије даме боље у кревету:

Знају шта раде

До тридесете или четрдесете године жена је већ имала неколико сексуалних искустава, а сви знамо да нам искуство омогућава да будемо бољи у нечему.

Преузимају иницијативу

Због разлике у годинама, врло је вјероватно да ће старија особа имати улогу "учитеља" а млађа улогу "ученика". Ово може бити фрустрирајуће и ограничавајуће за даму ван кревета, али некако савршено функционише у њему.

Не журе

Сви знамо да је женама потребно више времена да се "загреју". Старије жене се не извињавају због тога, оне знају како да уживају у дугим епизодама секса.

Показују знаке уживања

Мушкарци сматрају да је много изазовније водити љубав са старијом дамом која реагује на њихове надражаје, него са знатно млађом, савршеног тијела, која не реагује. Они наводе да их ово много више узбуђује него женска љепота сама по себи.

Пуне су самопоуздања

Многи терапеути наводе да је ово кључни разлог зашто старије жене привлаче млађе мушкарце. Жена која је пуна самопоуздања увијек је привлачна.

Не плаше се да кажу шта им прија

Ово је најбољи савјет који би старије жене могле да дају млађим женама – нећете добити оно што желите уколико не питате. Велики број младих жена одбија да даје инструкције својим љубавницима јер очекују од њих да знају шта треба да раде, или мисле да ће мушкарац инструкцију схватити као критику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана