Четири фазе опсесивне љубави

Cosmopolitan.rs
Четири фазе опсесивне љубави

Коначно постоји доказ да је романтична љубав подједнако снажна и опасна као и зависност. Провjерите да ли сте зависни од љубави.

1. Фаза привлачности

За вас се ова фаза не мери у минутима него у наносекундама и подсjећа на удар грома из ведрог неба. Видите некога, одлучите да је презгодан и ваши осjећаји лете према њему као ракета.

2. Анксиозна фаза

Да погађамо? Можда је прошло неколико дана откад сте се посљедњи пут видјели, можда и неколико недјеља, а ви већ доживљавате мали слом живаца и питате се – Зашто барем није послао SMS? Шта није у реду са мном? Шта сам учинила? Сигурно је срео неку другу!

3. Опсесивна фаза

Ви сте одлучили! Учинићете све да сазнате шта се догодило с њим. Шетаћете се или возити око његове куће? Учињено. Хаковати му мејл? Учињено. Провалити у његов мобилни телефон? Сатима уходити његове пријатеље на Фејсу или Твитеру? Већ одавно обављено!

4. Деструктивна фаза

Ваша веза је завршена, углавном зато што друга страна није успјела поднијети ваш интензитет. Жао нам је и знамо да се осјећате празно и тужно, мало вас је срамота и жељели бисте се осветити. Али, често вас такви осјећаји могу одвести у депресију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана