Бизарни сексуални ритуали из прошлости

Index.hr
Бизарни сексуални ритуали из прошлости

Неки људи можда сматрају да постоји превише бизарних сексуалних ритуала данас. Међутим, ни прошлост није била имуна на њих.

Online магазин Nerve је направио листу најфасцинантнијих сексуалних ритуала, а ми вам представљамо најчудније.

1. У прошлости је у хавајској култури важио обичај давања имена својим гениталијама. Чланови краљевства и и народ имали су пjесме којима су описивали своје полне органе.

2. У племену Самбиајн на Новој Гвинеји, млади мушкарци држе се одвојено од жена до тренутка који означава њихов прелазак у свијет одраслих. Том приликом морају орално "задовољити" најмоћније ратнике у племену и прогутати њихову сперму.

3. У древном Египту вјеровало се да је ток ријеке Нил узрокован ејакулацијом бога Атума. Због тога су фараони ритуално мастурбирали у славну ријеку.

4. Народ Гуајиро из Колумбије има занимљив облик забаве. У церемонијалном плесу дјевојка може подметнути ногу младићу. Ако то учинии, њихов плес мора се завршити сексом.

5. Становници малог острва Инис Беаг на обали Ирске су међу најзатворенијим друштвима, када је ријеч о сексуалним активностима. Одрасли људи не скидају доњи веш ни током сексуалног односа и сви сматрају како је секс лош за њихово здравље.

6. У Средњем вијеку црква је говорила да је мисионарски положај једини "правилни" положај за сексуални однос.

7. Нека племена на Хималајима практикују полиандрију и сва браћа дијеле једну сексуалну партнерку. На тај начин њихове фарме нису постајале пренатрпане дјецом.

8. На неким острвима у Полинезији било је сасвим нормално посматрати родитеље док имају секс. Дјеца су спавала у собама са својим родитељима и била присутна током њихових сексуалних односа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана