Звијезда на Булевару славних се плаћа?

Глас Српске
Звијезда на Булевару славних се плаћа?

Француски композитор и пјевач Шарл Азнавур платио је 40.000 долара своју звијезду на Булевару славних у Лос Анђелесу. Случај славног шансоњера није преседан, већ је ријеч о уобичајеној процедури.

“Hollywood Chamber od Commerce” сваке године предлаже двадесетак личности за добијање звијезде на Булевару славних.

Уговором се славна личност обавезује да ће лично присуствовати церемонији “отварања звијезде” и да ће пет година бити доступна за организовање те церемоније.

Уплата од 40.000 долара се пребацује Холивудском историјском фонду, који брине о организацији догађаја на Булевару славних.

Ако неко жели да има звијезду на Булевару славних, мора најмање пет година да буде популаран и активан у музичкој, филмској или ТВ индустрији.

Од свих звијезда које се тренутно налазе на стази славних, скоро половина, њих 47 одсто, припада категорији филма, 24 процената телевизији, тек 17 одсто музици.

Постоје и специјалне звијезде којима се изражава захвалност корпоративним ентитетима, организацијима и другим људима, али оне нису дио стазе славних, већ се налазе у приватном власништву.

Астронаути који су ишли на Мјесец, Нил Армстронг, Едвин Олдрин и Мајкл Колинс, имају своје посебне звијезде на Булевару славних, а да звијезде нису резервисане само за стварне људе доказ су фиктивни карактери који су добили звијезду н

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана