Згодни Италијан у 53. години постао модел, а открили су га у Београду

Агенције
Згодни Италијан у 53. години постао модел, а открили су га у Београду

„Моја прича је почела у једном кафићу у Београду када су ми фотографи пришли и предложили да ме сутрадан фотографишу."

Неписано је правило да се моделингом и жене и мушкарци почињу бавити у млађим годинама, махом прије пунолетства, али да правила постоје да би се понекад и кршила, показује и Марко Консоли, модел поријеклом из Италије.

Марко је 30 година радио као финансијски менаџер, да би са 53 године одлучио да се бави моделингом. Његово лице данас краси рекламе престижних брендова и радо је виђен гост на најважнијим модним догађајима. Занимљиво је да је у свијет моде ушао случајно, преноси портал цдм.ме.

„Моја прича је почела у једном кафићу у Београду када су ми фотографи пришли и предложили да ме сутрадан фотографишу. Тако да сам прво сликање урадио у Београду након чега су се моје фотографије нашле по цијелом свијету. Схватио сам да је моје лице, лице старијег господина, јако функционално, па сам тако и остао у овом свијету.

Поштујем особе које с каријером модела крену јако младе, али ја сам за само годину направио као неко током цијеле каријере. За 18 мјесеци сам имао више од 130 сликања", каже Марко.

Посао модеа га је, каже, ослободио од канцеларијске свакодневнице и живот испунио сталним путовањима и упознавањем нових земаља, култура и људи.

„Видео сам цио свијет и то је оно што је јако лепо у овом послу. Оно што се мени не свиђа у свијету моде је љубомора и завист које су често присутне", објашњава Марко.

Уз подршку чланова породице и пријатеља, он је успио да савлада све препреке. Марко има 36-годишњу ћерку и сина од 24 године.

„Они су били јако изненађени када сам им рекао за мој нови посао, али када су схватили о чему се ради постали су моја највећа подршка. Подршка су ми и пријатељи", наводи Марко.

Овај познати модел истиче да је за успјех у свијету моде потребно много одрицања.

„Сви мисле да је лако и да треба да направиш две фотографије како би направио успјех, али је скроз другачије. Модни свијет, посебно онај у Италији, је јако професионалан и за успјех је неопходна велика жртва и одрицање. У свему томе ми је помогло моје искуство које сам стекао радећи као менаџер", каже он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана