Здрава храна уносан бизнис

Агенције
Здрава храна уносан бизнис

Редвуд - Компанија “Импосибл фудс” прикупила је још 300 милиона долара како би покренула додатну производњу и задовољила већу потражњу за биљним алтернативама месу.

У инвестирању у производњу придружиле су се многе славне особе. Џеј Зи, Кејт Пери, Серена Вилијамс, Џејден Смит, Тревор Ноа и Зед, само су неки од многих инвеститора.

Посљедњи круг финансирања предводио је главни ранији инвеститор “Темасек”, сингапурска инвестициона компанија, те компанија “Хоризон Вентурес”, фирма из Хонгконга.

Све у свему, “Импосибл фудс” је укупно прикупио више од 750 милиона долара инвестиција.

Улагање славних у ову компанију може бити још један знак да су реалне алтернативе за месо заиста у тренду.

Неки потрошачи покушавају да једу мање меса из здравствених разлога и да смање свој негативни утицај на природну средину, тако да је потражња за протеинима на бази биљака у порасту.

Ове године “Импосибл фудс” је доживио такав пораст потражње да је понестало производа.

Они планирају да запосле најмање 50 нових радника у погону у Оукленду, у Калифорнији, који тренутно има око 70 стално запослених. Такође планирају отварање више нових производних погона, изјавио је финансијски директор Дејвид Ли.

Ли је рекао да мисли да ће “бити потребно мало времена” прије него што “Импосибл” успије да задовољи ниво потражње коју данас види.

“Импосибл” тренутно продаје своје протеинске производе на биљној бази само ресторанима, али ове године планира  лансирање у малопродајне објекте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана