Vjenčanje iz bajke princa Mihaila Karađorđevića

Agencije
Vjenčanje iz bajke princa Mihaila Karađorđevića

Princ Mihailo Karađorđević u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu zavjetovao se svojoj princezi Ljubici Ljubisavljević na vjernost i vječnu ljubav.

Njihovo vjenčanje iz bajke pratile su brojne ugledne zvanice i novinarske ekipe, a kraljevski par je uživao u svakom detalju ceremonije vjenčanja, poslije koje su se svi zajedno slikali na ulazu u crkvu.

Nakon crkvenog vjenčanja, na kojem je prisustvovalo oko 300 zvanica, slavlje, koje su organizovali prestolonasljednik Aleksandar i princeza Katarina, nastavljeno je u Belom dvoru.

Sin pokojnog princa Tomislava i princeze Linde će sa svojom izabranicom Ljubicom ugostiti na prijemu, osim članova i prijatelja kraljevske porodice Karađorđević, i ugledne goste iz javnog života Srbije i inostranstva, kao i predstavnike medija.

Mladenci poštuju srpske običaje, ali su i inovativni, pa su gosti, osim u tradicionalnoj hrani, uživali i u koncertu violončela.

- Mihailo i ja smo se trudili da venčanje bude spoj modernog i tradicionalnog. Želeli smo da našim gostima iz inostranstva pokažemo kako izgleda venčanje u Srbiji, tako da nismo hteli da se odreknemo tradicionalnih običaja - rekla je ranije Ljubica za srpske medije.

Prinčev brat Đorđe Karađorđević i njegova supruga Felon oduševili su se srpskim običajima te su izjavili da će se vjerovatno i oni uskoro vjenčati na Oplencu.

- Felon i ja bismo takođe voleli da obavimo crkveno venčanje na Oplencu. To je tradicija naše porodice, tu su živela dvojica Karađorđevića, kralj Petar Prvi i moj otac Tomislav - kaže Đorđe, koji se s Felon vjenčao u Engleskoj u avgustu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana