Вјенчање из бајке принца Михаила Карађорђевића

Агенције
Вјенчање из бајке принца Михаила Карађорђевића

Принц Михаило Карађорђевић у цркви Светог Ђорђа на Опленцу завјетовао се својој принцези Љубици Љубисављевић на вјерност и вјечну љубав.

Њихово вјенчање из бајке пратиле су бројне угледне званице и новинарске екипе, а краљевски пар је уживао у сваком детаљу церемоније вјенчања, послије које су се сви заједно сликали на улазу у цркву.

Након црквеног вјенчања, на којем је присуствовало око 300 званица, славље, које су организовали престолонасљедник Александар и принцеза Катарина, настављено је у Белом двору.

Син покојног принца Томислава и принцезе Линде ће са својом изабраницом Љубицом угостити на пријему, осим чланова и пријатеља краљевске породице Карађорђевић, и угледне госте из јавног живота Србије и иностранства, као и представнике медија.

Младенци поштују српске обичаје, али су и иновативни, па су гости, осим у традиционалној храни, уживали и у концерту виолончела.

- Михаило и ја смо се трудили да венчање буде спој модерног и традиционалног. Желели смо да нашим гостима из иностранства покажемо како изгледа венчање у Србији, тако да нисмо хтели да се одрекнемо традиционалних обичаја - рекла је раније Љубица за српске медије.

Принчев брат Ђорђе Карађорђевић и његова супруга Фелон одушевили су се српским обичајима те су изјавили да ће се вјероватно и они ускоро вјенчати на Опленцу.

- Фелон и ја бисмо такође волели да обавимо црквено венчање на Опленцу. То је традиција наше породице, ту су живела двојица Карађорђевића, краљ Петар Први и мој отац Томислав - каже Ђорђе, који се с Фелон вјенчао у Енглеској у августу ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана