Умрла Краљица кашмира Лаура Бјађоти

Срна
Умрла Краљица кашмира Лаура Бјађоти

Рим - Италијански модни дизајнер Лаура Бјађоти умрла је данас у 73. години, саопштили су њена компанија и породица. Бјађотијева, које је од мале кројачке радње своје мајке у Риму стигла до међународно признатог модног бренда, умрла је у болници у Риму, гдје је била примљена на интензиву његу након срчаног удара.

Међу првим пословима које је добила била је израда униформи за особље "Алиталије", након чега је почела да ради за америчко тржиште.


Бјађотијева је дизајнирала одјећу за познате звијезде као што су Ингрид Бергман и Бет Дејвис, а први пут је представила своју модну колекцију 1972. године у Фиренци.

Позната је и као "краљица кашмира" јер је често користила овај материјал. То је посебно дошло до изражаја након што је представила колекцију у којој је користила свилу и кашмир у Пекингу 1988. године, када је Кина била скоро затворена за спољни свијет.

Бренд "Бјађоти" један је од првих међународно признатих на чијем је челу жена. Бјађотијева је проширила посао на асесоаре, наочаре, одјећу за дјецу, парфеме и спортску одјећу. Инспирацију је најчешће тражила на далеком истоку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана