U kupaćem, na pisti, u veličini 44- smelo ili normalno?

Srna
U kupaćem, na pisti, u veličini 44- smelo ili normalno?

Kad je modna urednica i bivši plus sajz model Lorin Čan izašla na pistu na Nedelji mode u Njujorku, niko nije ostao ravnodušan. U raskošnom crvenom kupaćem, sa oblinama koje odgovaraju konfekcijskom broju 44, prelijepog lica i stava- jednima je izgledala divno, a drugi, mahom muškarci, su je žestok napadali.

Samo iskustvo šetanja po pisti bilo joj je, kaže, neprijatno, ali je problem nastao kad je objavila fotografije na društvenim mrežama. Gomila hejtera i trolova odmah se obrušila na njen izgled, a ona im je ubrzo odgovorila.

"Cilj mog posla urednice je redefinisanje socijalne norme o veličini tijela i podsticanje žena da se osjećaju vredno bez obzira na to kako izgledaju", napisala je.

Čan je radila kao plus sajz model za agenciju Ford, a tvrdi da dosad nije bila ovoliko kritikovana.

"Nikad nisam napadana zbog toga što sam stavljala plus sajz modele na stranice "Glamoura". Nikad nisam primila ljutito pismo jer sam kritikovala normative modne industrije. Niko mi nije pretio kad sam podsticala proizvodnju odjeće do veličine 56 ili pomagala dizajnerima da lansiraju plus sajz linije. Ali kad sam skupila hrabrost da pokažem svoju liniju veličine 44 u kupaćem kostimu i prošetala pistom, negativni komentari bili su toliko užasni da je i "Glamour" morao da se oglasi službeno", napisala je.

"Chromat", dizajner kostima i magazin "Glaomur" podijelili su na svojim profilima njenu fotografiju, ali su komentari bili izrazito negativni.

Čan je ispričala "Insideru" da su svi negativni komentari na sva tri profila označeni kao zlostavljanje pa ih je Instagram obrisao.

"Nije to bilo samo "ne sviđa mi se tvoj kostim i kako izgledaš u njemu". Ne želim da dam tim riječima snagu ponavljajući ih, ali su komentari bili o meni, mom karakteru, mom zdravlju. Bili su agresivni i zlobni. Svi su došli sa zaključanih profila i većinom od muškaraca. To me je kao feministkinju jako razbesnelo", rekla je za Yahoo Style

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana