У купаћем, на писти, у величини 44- смело или нормално?

Срна
У купаћем, на писти, у величини 44- смело или нормално?

Кад је модна уредница и бивши плус сајз модел Лорин Чан изашла на писту на Недељи моде у Њујорку, нико није остао равнодушан. У раскошном црвеном купаћем, са облинама које одговарају конфекцијском броју 44, прелијепог лица и става- једнима је изгледала дивно, а други, махом мушкарци, су је жесток нападали.

Само искуство шетања по писти било јој је, каже, непријатно, али је проблем настао кад је објавила фотографије на друштвеним мрежама. Гомила хејтера и тролова одмах се обрушила на њен изглед, а она им је убрзо одговорила.

"Циљ мог посла уреднице је редефинисање социјалне норме о величини тијела и подстицање жена да се осјећају вредно без обзира на то како изгледају", написала је.

Чан је радила као плус сајз модел за агенцију Форд, а тврди да досад није била оволико критикована.

"Никад нисам нападана због тога што сам стављала плус сајз моделе на странице "Гламоура". Никад нисам примила љутито писмо јер сам критиковала нормативе модне индустрије. Нико ми није претио кад сам подстицала производњу одјеће до величине 56 или помагала дизајнерима да лансирају плус сајз линије. Али кад сам скупила храброст да покажем своју линију величине 44 у купаћем костиму и прошетала пистом, негативни коментари били су толико ужасни да је и "Гламоур" морао да се огласи службено", написала је.

"Chromat", дизајнер костима и магазин "Glaomur" подијелили су на својим профилима њену фотографију, али су коментари били изразито негативни.

Чан је испричала "Insiderу" да су сви негативни коментари на сва три профила означени као злостављање па их је Инстаграм обрисао.

"Није то било само "не свиђа ми се твој костим и како изгледаш у њему". Не желим да дам тим ријечима снагу понављајући их, али су коментари били о мени, мом карактеру, мом здрављу. Били су агресивни и злобни. Сви су дошли са закључаних профила и већином од мушкараца. То ме је као феминисткињу јако разбеснело", рекла је за Yahoo Style

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана