Твит о Амал Клуни изазвао бијес јавности

Агенције
Твит о Амал Клуни изазвао бијес јавности

Америчка новинска агенција Асошиејтед прес нашла се на удару критке јавности због недавно објављеног твита у којем се Амал Клуни помиње као “супруга Џорџа Клунија”, упркос завидној каријери коју је остварила као адвокат за људска права.

Званични твит који је у суботу објављен на Твитер профилу агенције АП гласио је: “Амал Клуни, супруга славног глумца, заступа новинаре Ал Џазире, оптужене за подршку екстремистима у Египту”.

Наравно, њена уплетеност у случај није имала никакве везе са чињеницом да је Амал удата за Џорџа Клунија, па не чуди што је на Твитеру ускоро услиједила лавина негативних коментара.

“Хеј, АП, осим ако не планирате да Клунија почнете да помињете као ‘супруга чувене адвокатице’, ПРЕСТАНИТЕ СА ТИМ”, гласио је један од твитова.

“Како можете да очекујете да вас људи озбиљно схвате?”, питао се други корисник. “Какве везе има њен приватни живот са њеним послом? Ако ћете, и поред чињенице да је изузетно остварена жена, и даље Амал да представљате искључиво као супругу једног глумца, то је изузетно непристојно”.

Упркос томе што се није јавно огласила, агенција Асошиејтед прес у слиједећем твиту на исту тему уклонила је референцу “глумчева жена” и умјесто тога написала “адвокат за људска права”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана