Старлета жртва хакера, украдене наге фотографије и 130.000 $

Агенција
Старлета жртва хакера, украдене наге фотографије и 130.000 $

Позната свјетска старлета Парис Хилтон била је жртва хакерског напада, због кога је остала без више стотина хиљада долара као и велике количине својих нагих фотографија.

Хакерка Пејтсар Бкчадзихјан, која је била активна у периоду од 2015. до 2017. године, путем интернета је поткрадала Хилтонову и још двоје људи.


Она је хаковала старлетине банковне рачуне и користила њене кредитне картице да плати дочек нове 2015. године у холивудском Хотелу Рузвелт. Само те ноћи потрошила је 40.000 долара са рачуна Парис Хилтон, пише ТМЗ.

Пејтсар Бкчадзихјан је, такође, имитирала Парис Хилтон на интернету, и потом слала имејлове њеној асистенткињи захтјевајући исплату од 80.000 на један од својих рачуна.

Она је, такође, хаковала и онлајн налоге Парисиног оца Рика Хилтона и сестре Ники, у покушају да дође до шифри за приступање осталим налозима који припадају Парис.

Према наводима из докумената Еф-Би-Аја, хакерка је украла велики и број фотографија голе Парис Хилтон са њеног Ај-Клауд  налога. Међутим, остало је нејасно шта је са њима урадила.

Хакерка Пејтсар Бкчадзихјан је ухапшена прошле године. Признала је кривицу за превару са баковним картицама и рачунима, а казна ће јој бити изречена у понедјељак.

Тужиоци траже да буде осуђена на 57 мјесеци затвора и три године условне казне под надзором као и да плати надокнаду жртвама преваре у износу од 318.535 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана